logo F1online.skF1online.sk

Ocon o Gaslym: Najlepší priatelia z nás nebudú, ale na tom nezáleží

Esteban Ocon a Pierre Gasly
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 2. 2023

Vzťah Estebana Ocona a Pierra Gaslyho púta pred štartom novej sezóny väčšiu zvedavosť než samotná forma Alpinu. Angažovať dvoch jazdcov, ktorí sa preukázateľne nenávidia, prirovnávajú niektorí experti k strieľaniu do vlastného kolena. Obaja sú však pevne presvedčení, že v rámci jedného tímu dokážu efektívne kooperovať.

Esteban Ocon nemá povesť toho najpriateľskejšieho tímového kolegu. Vedeli by o tom hovoriť ako Sergio Pérez, tak Fernando Alonso. Francúz tak možno nevyzerá, avšak aj on má povesť nekompromisného „zabijaka“. Nuž, a teraz si predstavte, že k nemu posadíte jazdca, s ktorým sa v puberte začal nenávidieť.

Sezóna nám ešte nezačala, takže chlapci sa môžu aspoň nateraz tváriť, že je všetko v poriadku. Netvária sa však, že v ich vzťahu došlo k 180-stupňovému obratu.

„Samozrejme, že vy, páni, máte radi titulky a takéto príbehy, ale my sme profesionáli a obaja odvedieme potrebnú prácu,“ povedal Ocon po štvrtkovom predstavení nového monopostu Alpine A523 v Londýne.

„Nemyslím, že sa z nás niekedy stanú najlepší priatelia, ale na tom naozaj nezáleží, pokým vo vnútri tímu panuje skvelá atmosféra. Vo vnútri tímu pritom skutočne panuje skvelá atmosféra a zostane to tak aj po zvyšok sezóny,“ uisťuje prítomných Esteban.

„Dôležité je baviť sa o všetkom otvorene aj naďalej a budeme v tom pokračovať, keďže ešte nie sme v štádiu, keď vyhrávame všetky preteky. Potrebujeme vyvíjať toto auto, potrebujeme sa rozprávať čo najviac a prísť s nápadmi smerom do budúcna, takže nemám obavy. Čaká nás skvelá spolupráca, už sme začali a teším sa, že v tom budeme pokračovať,“ dodal Ocon.

Prvé mesiace propagačných a marketingových aktivít už majú obaja „kohúti“ za sebou a zatiaľ sa vraj všetko vyvíja sľubne. Po rokoch sa vraj Ocon a Gasly začali spolu baviť.

„Za posledné dva mesiace som s ním strávil viac času než za posledných desať rokov,“ žartuje Ocon. „Sme už dospelí ľudia, zrelí ľudia, vedomí si svojej zodpovednosti pilota Alpinu a veľkej skupiny za nami. Vieme, že musíme úzko spolupracovať, ak chceme byť konkurencieschopní a potlačiť tím vpred. Musíme pracovať spoločne, preto nepochybujem, že všetko bude v poriadku.“

Súvisiace články

Diskusia