logo F1online.skF1online.sk

Spoznali sme posledný monopost sezóny 2023: Toto je Alpine A523

Alpine A523
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2023

Posledná predsezónna „predstavovačka“ je za nami. Francúzsky tím Alpine bol posledný, ktorý ukázal svetu nový monopost. Niežeby sme ho už predtým nevideli, keďže z ich filmovacieho dňa v Silverstone unikli dosť kvalitné zábery nového auta. Francúzi neprekvapili a odhalili presne to, čo sme aj očakávali.

Alpine bol v minulej sezóne najlepším tímom „zvyšku sveta“ a tento pomyselný primát bude chcieť minimálne zopakovať. Aj podľa slov šéfa stajne Otmara Szafnauera musí jeho tím urobiť ďalší krok, čo znamená priblížiť sa najlepším. Zotrvať na štvrtom mieste vraj bude v poriadku v prípade, že tím získa viac bodov a priblíži sa najlepším.

Najdôležitejšou zmenou pred novou sezónou je zmena v pretekárskom kokpite, keď Fernanda Alonsa nahradí Pierre Gasly. Ten sa spojí so svojím krajanom Estebanom Oconom, s ktorým nemá najšťastnejšiu minulosť a práve príbeh týchto dvoch pilotov pred novou sezónou budil veľký záujem.

Ich ambície bude určovať kvalita nového monopostu, ktorý Alpine vo štvrtok v Londýne predstavil. Podobne ako vlani však ukázal dve lakovania, jedno modro-ružové, druhé čisto ružové. Ružové uvidíme v Bahrajne, Saudskej Arábii a v Austrálii, teda na prvých troch pretekoch sezóny 2023.

Súvisiace články

Diskusia