logo F1online.skF1online.sk

Norris dúfa, že naňho Piastri zatlačí viac než Ricciardo

Lando Norris
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 2. 2023

Aké budú ciele nováčika Oscara Piastriho v jeho prvej sezóne? Životopis austrálskeho mladíka predurčuje k dlhej kariére vo Formule 1, ale nikdy neviete, či sa mladému talentu podarí naplniť jeho potenciál. McLaren v minulej sezóne sužovala nedostatočná výkonnosť Daniela Ricciarda, kvôli ktorej mal tím na trati vlastne len jedno auto. Aj Lando Norris tak dúfa, že sa to v budúcom roku zmení.

Najlepší tímový kolega je taký, ktorý vás potlačí vpred. Čím rýchlejší jazdec, tým lepší tímový kolega. Gerhard Berger síce raz povedal, že najlepší tímový kolega je o sekundu pomalší, ale niekto taký vás asi ťažko potlačí vpred a pomôže vám zlepšiť. Uvedomuje si to aj Lando Norris, ktorý by zo strany tímového kolegu uvítal väčší tlak.

„Ako tím potrebujeme jazdca, ktorý ma zatlačí o niečo viac a snáď mi umožní odomknúť ešte väčší potenciál,“ povedal médiám Norris.

„Niečo také nám v minulých sezónach trochu chýbalo. Verme, že Oscar dokáže niečo také v tejto sezóne priniesť, potlačí ma vpred a pomôže mi posunúť vlastné limity,“ dodal.

Aj keď Piastri v minulom roku nepretekal, tituly vo Formule 2, Formule 3 a Formule Renault Eurocup o jeho talente vypovedajú. Norris teda nepochybuje o tom, že rodák z Melbourne sa v McLarene rýchlo „oťuká“.

„Nemusíme si robiť starosti, viem, aký dobrý jazdec on je. Neočakávam teda, že mu potrvá nejako dlho, kým získa rýchlosť. Príde čas, keď si bude počínať nesmierne dobre a potlačí ma až na limit. Verme, že ako tím to dokážeme využiť,“ povedal Norris.

„Teším sa teda na to, teším sa na spoločné súboje s ním a teším sa, že posunieme tím vpred,“ dodal britský mladík.

Súvisiace články

Diskusia