logo F1online.skF1online.sk

Návrat k čiernej, návrat do boja o titul? Mercedes predstavil monopost W14

Mercedes W14
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2023

Po tesnej prehre v roku 2021 a náročnej sezóne 2022 sa Mercedes túži vrátiť späť na najvyššiu priečku. Tento tím, ktorý bol v posledných rokoch synonymom úspechu, môže ťažiť z cenných lekcií z minulej sezóny. Ku koncu roka však tím opätovne dokazoval, že nestratil nič zo svojho majstrovského lesku.

Mercedes skrátka neslobodno odpisovať. Stále to je a aj bude nesmierne silný tím. Ukázal to vlastne aj v minulej sezóne, ktorá bola pre partičku z Brackley tou najhoršou od počiatku hybridnej éry. Jediné víťazstvo zásluhou Georgea Russella si „strieborné šípy“ skutočne vydreli.

V tomto roku rozhodne chcú viac a podobne ako Ferrari alebo Red Bull, nesmú mať v Mercedese iné ciele, ako tie úplne najvyššie. Stredobodom ich snaženia bude monopost W14, ktorý stajňa v stredu predstavila, trochu paradoxne, v deň 25. narodenín Georgea Russella.

Samotné predstavenie sa nieslo v pomerne tradičnom duchu. Nebolo dlhé, ani rozvláčne a priestor dostali dôležití muži technického oddelenia (Mike Elliott a Hywel Thomas), šéf Toto Wolff aj piloti (vrátane nového rezervného jazdca Micka Schumachera).

Zaznelo tiež niekoľko dôležitých informácií. Po prvé, Toto Wolff spojil čierne sfarbenie s potrebou šetriť váhu; po druhé, Mercedes dnes bude s novou W14 jazdiť v Silverstone a tím sľúbil, že sa podelí o ďalšie informácie prostredníctvom sociálnych sietí, takže ich nezabudnite sledovať; a napokon po tretie a to najdôležitejšie, na obrázkoch nevidíte žiadnu maketu, ale skutočnú W14, takto vraj naozaj vyzerá.

Súvisiace články

Diskusia