logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Pokúsime sa zlepšiť vo všetkých oblastiach, na ktoré sme sa zamerali

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2023

Carlos Sainz bol v minulom roku tým menej úspešným z dvojice pilotov Ferrari. Španielsky pretekár však dokázal prvýkrát v kariére zvíťaziť a taktiež trikrát vybojovať pole position. V celkovom hodnotení sa nakoniec umiestnil na piatom mieste za oboma pilotmi Red Bullu, tímovým kolegom a Georgeom Russellom na Mercedese. V otázke stanovených cieľov však už bol opatrnejší než jeho tímový kolega Charles Leclerc.

Monacký pretekár bez okolkov prehlásil, že jeho cieľom i cieľom celého tímu bude v roku 2023 majstrovský titul. Španiel však zostal o niečo opatrnejší. „Samozrejme, že cieľom bude zlepšiť moje minuloročné čísla,“ povedal novinárom v Maranelle pri predstavení nového monopostu Carlos Sainz. „Myslím si však, že cieľom tímu bude urobiť ďalší krok vpred, rovnako ako v minulom roku.“

„Chceme urobiť ďalší krok a určite sa posunúť do boja o titul, zároveň ašpirovať na víťazstvo v každých pretekoch. Budeme sa snažiť byť čo najkonkurencieschopnejší, ale zároveň sa pokúsime zlepšiť vo všetkých oblastiach, na ktoré sme sa zamerali,“ dodal Sainz.

Predstavenie nového monopostu sprevádzali veľké očakávania a Ferrari k tomu pristúpilo so všetkou pompéznosťou. Nový monopost nielenže vyzerá dobre, ale Scuderia ho naozaj predstavila so všetkou parádou. Aj v Carlosovi vraj vyvoláva nové Ferrari to, čo v každom desaťročnom chlapcovi.

„Vždy som nadšený, keď vidím nové auto. Toto som v skutočnosti videl prvýkrát zmontované celé asi pred piatimi minútami a stále sa to snažím spracovať a neobzerať sa za ním,“ povedal Sainz.

„Vyzerá naozaj nádherne, ešte krajšie ako v minulom roku. Myslím si, že červená je teraz trochu živšia a svetlejšia. Auto je štýlovejšie a prepracovanejšie, vyzerá ako dobrá a oveľa detailnejšia evolúcia toho minuloročného. Už sa neviem dočkať, až si s ním zajazdím,“ dodal Carlos.

Súvisiace články

Diskusia