logo F1online.skF1online.sk

Cieľom mojim i tímu je titul, hlási Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 2. 2023

Ferrari si nikdy nesmie klásť skromné ciele. Odkedy tento tím nielen vstúpil do Formuly 1, ale už od jeho samotného vzniku, bolo jediným cieľom vzpínajúceho sa koníka triumfovať. Inak tomu nebude ani v roku 2023, aj keď Ferrari zrejme nie je najväčším favoritom novej sezóny, ciele Scuderie zostávajú nezmenené.

Charles Leclerc vlani skončil na celkovom druhom mieste, keď dokázal poraziť aj Sergia Péreza, ktorý mal v rukách celkom jednoznačne kvalitnejší stroj. Od Maxa Verstappena bol však na míle vzdialený, a to sa musí v roku 2023 zmeniť.

„Chceme sa zlepšiť,“ hlási Leclerc. „Minulý rok bol dobrým krokom vpred, potrebujeme to v tomto roku zopakovať a dúfajme, že aj vybojovať titul, to je môj cieľ i cieľ tímu. Chceme viackrát zvíťaziť, byť viac konzistentní od prvých pretekov po posledné a dúfajme, že nakoniec aj získame aj titul.“

Stredobodom tohtoročného snaženia Ferrari bude monopost SF-23. Práve ten musí vôbec umožniť Leclercovi a jeho tímovému kolegovi Carlosovi Sainzovi pomýšľať na víťazstvá. Aké je teda porovnanie tohtoročného SF-23 a minuloročného F1-75 aspoň na simulátore?

„Pocit bol dobrý, ale vždy musíme počkať než si s autom vôbec zajazdíme na skutočnej trati a budeme mať možnosť korelovať všetky dáta. Pocit na simulátore však bol pozitívny. Našli sa medzi týmito dvoma autami určité rozdiely, ktorým musíme prispôsobiť náš jazdecký štýl,“ hovorí Leclerc.

„Zdá sa, že slabiny, ktorými sme v minulom roku trpeli, sa v tomto roku podarilo zlepšiť, čo bol aj náš cieľ. Stále si však musíme počkať na prvé kolá v skutočnom svete a až potom o tom hovoriť,“ dodal Charles.

Súvisiace články

Diskusia