logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Tlačil som na tím, aby vyvíjal auto podľa mojich požiadaviek

Sergio Pérez
© RB/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2023

Sergio Pérez na rovinu priznal, že pri vývoji monopostu pre nadchádzajúcu sezónu na tím vyvíjal tlak, aby sa uistil, že mu bude nové auto vyhovovať väčšmi než to vlaňajšie. Nájsť konsenzus však muselo byť náročné. Mexičan je totiž známy tým, že preferuje nedotáčavé monoposty, zatiaľ čo jeho holandský náprotivok Max Verstappen naopak pretáčavé.

Práve z tohto dôvodu si Pérez v minulom ročníku najlepšie počínal v jeho počiatočnej fáze. Monopost RB18 bol totiž spočiatku priťažký a nedotáčavý, čo Mexičanovi vyhovovalo. Akonáhle sa však v Red Bulle rozhodli prispôsobiť sa potrebám Maxa Verstappena, „mexický minister obrany“ začal za svojím mladším tímovým kolegom výrazne zaostávať.

Aby sa obdobný scenár ako vlani neopakoval aj v tomto roku, sa Pérez rozhodol u svojho tímu „zalobovať“. Verí, že bol úspešný a Red Bull primäl k tomu, aby mu naslúchal.

„Veríme, že auto bude lepšie [lepšie sedieť Sergiovi Pérezovi, pozn. red.]. Tím som tlačil istým smerom a verím, že týmto smerom ideme,“ poznamenal Sergio Pérez.

„Uvidíme, ako to bude. Keď sa nám auto dostane do rúk, ide o to urobiť všetko pre to, aby sme sa mu prispôsobili a pokúsili sa z neho vyťažiť maximum.“

Pérez ďalej uviedol, že za mnohé jeho minuloročné trápenia mohli zle zvolené nastavenia. Problémom však už vraj v Red Bulle prišli na kĺb a tak sa neobáva, že sa niečo podobné zopakuje.

„Poučili sme sa z chýb, ktoré sme urobili,“ povedal. „Myslím si, že niekedy sme sa v nastaveniach vybrali opačným smerom. Bolo pre nás veľmi dôležité na to prísť,“ vysvetlil.„Myslím si, že na konci sezóny sme prišli na to, čo sme s autom robili zle, bolo to pre nás kľúčové. Domnievam sa, že v súčasnosti ideme tým správnym smerom,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia