logo F1online.sk

Herbert: George je hladný a túži prevziať opraty, bude to tuhý a tesný boj

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 2. 2023

Jeden z fascinujúcich bodov sezóny 2023. Otázok a minipríbehov, ktoré prinesie nový ročník, bude naozaj mnoho. Jedným z nich je aj interný súboj v Mercedese. Ako dopadne druhé kolo súboja medzi Lewisom Hamiltonom a Georgeom Russellom? Podľa bývalého pilota Johnnyho Herberta bude musieť sedemnásobný majster sveta zabrať, ak chce svojho tímového kolegu poraziť.

Ani jeden z nich sa netají svojimi titulovými ambíciami. Problém je však v tom, že získať ho môže iba jeden. Niečo také v histórii zakaždým vyvolávalo spory a trenice, ktorým sa však v Brackley budú musieť vyhnúť, keďže na trati s nimi budú aj Red Bully a Ferrari.

„Myslím si, že Lewis začal minulú sezónu trochu frustrovane vediac, že auto nie je nijak skvelé,“ povedal bývalý pilot a dnes už aj bývalý expert televízie Sky Johnny Herbert pre Total-Motosport.

„Nemyslím si, že k tomu po mentálnej stránke pristúpil správne, pretože pravdepodobne z toho bol frustrovaný, čo je prirodzené pre sedemnásobného majstra sveta usilujúceho sa o ôsmy primát, ktorý mu bol odobratý.“

„Teraz sa všetko začalo opäť od nuly, čo bola príležitosť na psychický aj fyzický reštart. Možno je to pre Lewisa dobré, keď vie, že zo strany Georgea bude čeliť veľkému tlaku. Pre jazdca môže byť skutočne pozitívne čeliť silnému tímovému kolegovi. Viete, že musíte okamžite posunúť svoju hru na vyššiu úroveň,“ hovorí muž, ktorý už v jednom tíme spolupracoval aj s takým Michaelom Schumacherom.

„Lewis to už v minulosti zažil, ale koniec jeho kariéry sa blíži. S pribúdajúcim vekom sa veci menia a keď sa vám postaví mladá puška hladná po úspechu, môže vás to dostať na rázcestie.“

„Stane sa tak v tomto roku? Mňa osobne by niečo také prekvapilo, ale bude to tuhý a tesný boj. George je hladný a túži od Lewisa prevziať opraty. Ten sa však nevzdá bez boja. To chceme!“ dodal Herbert.

Súvisiace články