logo F1online.sk

Spoznali sme podobu prvého monopostu sezóny 2023! Toto je Haas VF-23

Haas VF-23
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 1. 2023

Začiatok novej formulovej sezóny je stále hmatateľnejší. Vstupujeme do vzrušujúceho obdobia predstavení nových monopostov a predsezónnych testov. Podobne ako vlani, aj v tomto roku ukázal vzhľad svojho nového auta tím Haas.

Americký celok vstupuje do novej sezóny s niekoľkými podstatnými zmenami. Spoločnosť MoneyGram sa vlani na jeseň stala novým titulným sponzorom stajne z Banbury. Kvôli tejto americkej firme uviedol Haas nové logo a ako aj sami vidíte na lakovaní, MoneyGram hrá pri tvorbe nového imidžu stajne prím.

Ďalšou dôležitou zmenou je, samozrejme, angažovanie Nica Hülkenberga. Ten prinesie do tímu potrebné skúsenosti a podľa slov zástupcov stajne má pomôcť zlepšiť konzistentnosť výsledkov. Tie neboli v posledných rokoch úplne najvýraznejšie. V čase, keď svet zasiahla globálna pandémia, upadol Haas do problémov a v rokoch 2020 a 2021 bolo prvoradou úlohou stajne prežiť.

To sa podarilo, tím sa dobre pripravil na novú éru a v roku 2022 už boli výsledky o poznanie pozitívnejšie. Uvidíme, či Haas s novým sponzorom a novým autom dokáže ďalej zlepšovať svoje výsledky. Základným stavebným kameňom ich úsilia bude nový monopost VF-23, ktorého lakovanie sme dnes spoznali.

„Samozrejme, že rovnako ako všetci, aj ja som z odhaľovania nových lakovaní nadšený. Nie je to len dôležitý bod v predsezónnom programe a ďalší krok k tomu, prečo sme tu – teda pretekaniu,“ povedal pri príležitosti odhalenia nového lakovania Günther Steiner, teda šéf stajne, ktorej celé meno po novom znie MoneyGram Haas F1 Team.

„Nové lakovanie sa mi páči, je vznešenejšie a modernejšie, čo sa hodí k nášmu posunu do novej éry po boku spoločnosti MoneyGram ako nášho titulného partnera.“

„Pre Formulu 1 je to vzrušujúce obdobie a je skvelé, že sme ako prví mohli ukázať naše lakovanie, ale naša pozornosť sa sústredí na to, aby sme nové VF-23 dostali na trať a pripravili sa na nadchádzajúcu sezónu,“ hovorí Steiner.

„Po minuloročnej sezóne máme na čom stavať. Celá organizácia tvrdo pracovala a v Kevinovi a Nicovi máme za volantom dva osvedčené talenty schopné získavať body. Už sa neviem dočkať, až budeme môcť začať,“ dodal Steiner.