logo F1online.sk

Vasseur o svojom kamarátovi Totovi: Budem proti nemu bojovať ako lev

Fréderic Vasseur
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 1. 2023

Po nástupe Frédérica Vasseura do pozície šéfa tímu Ferrari sa veľa hovorilo o jeho veľmi dobrých vzťahoch s Charlesom Leclercom, ktorý nejedenkrát vo svojej kariére jazdil za tým pod vedením tohto francúzskeho manažéra. Monačan však nie je ani zďaleka jediný, s ktorým má bývalý šéf Renaultu či Sauberu nadštandardné vzťahy. Patrí k nim napríklad aj šéf Mercedesu Toto Wolff.

Dobrí priatelia Fred a Toto predtým nemali mnoho príležitostí zmerať si sily priamo na trati. Vasseur viedol prevažne tímy zo stredu alebo z konca poľa, kým Wolff riadil dominantnú silu „efjednotky“ z posledných rokov. Ako šéfovia dvoch z najmocnejších a najväčších tímov vo Formule 1, budú prichádzať do kontaktu častejšie.

Podľa Francúzových slov však na trati nebude priestor na bratskú lásku. „Viem, že budeme bojovať na trati, budeme bojovať u komisárov, budeme bojovať u FIA, budeme bojovať o znenie Concordskej dohody. Taký je život,“ prehlásil o svojom dobrom známom Vasseur.

„Na konci dňa si myslím, že pre globálny obraz je dobrá spolupráca medzi tímami výhodná a z tohto pohľadu, keď nájdeme medzi tímami a F1 spoločný záujem, budeme o tom diskutovať a nájdeme dohodu. Myslím si, že to prispeje k dobrým vzťahom.“

„Ako však viete, mám takisto dobré vzťahy s niekoľkými ďalšími kolegami, takže je podľa mňa dobré, keď musíme byť v prvom rade dosť chytrí na to, aby sme hovorili sami za seba. Ja budem s Totom bojovať ako lev na trati i mimo nej,“ ubezpečil Vasseur.

Ako sa už títo dvaja páni v minulosti vyjadrili, dobré vzťahy panujú hlavne vďaka spoločnej histórii vo svete motoršportu, vzájomnému rešpektu a zdieľaniu rovnakých hodnôt a názorov na vedenie úspešného tímu. Tak uvidíme, ako veľmi budú tieto obdobné prístupy na seba narážať v blízkej budúcnosti.