logo F1online.sk

Verstappen sa rozhodol prestavať súkromný tryskáč, bude v ňom mať simulátor

Max Verstappen na simulátore
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 1. 2023

Max Verstappen je pretekárom srdcom i dušou. Za volantom nesedí len počas súťažného víkendu, ale trávi za ním aj väčšinu voľného času. Simulátor má aj doma a najnovšie mu jeden pribudne tiež v súkromnom lietadle, ktoré sa pre účely zariadenia dokonca rozhodol prestavať.

Väčšina pretekárov štartového poľa nedisponuje vlastným súkromným lietadlom, ale využíva charterové spoločnosti, akými sú napríklad Globeair, Vistajet alebo Emcjet, ktoré majú zazmluvnené jednotlivé tímy štartového poľa.

Vlastným lietadlom nedisponuje ani Lewis Hamilton, ktorý sa pred niekoľkými rokmi svoj Candy Red Bombardier Challenger 605 rozhodol predať a znížiť tak uhlíkovú stopu.

Verstappen síce vlastné lietadlo má, no „len“ z druhej ruky. Pätnásťročný oranžovo-šedý Falcon 900EX si zaobstaral ešte v roku 2020 a aby toho nebolo málo, teraz sa ho chystá dokonca „upgradeovať“. V lietadle vytvorí priestor pre simulátor, ktorý mu bude spríjemňovať (nielen) dlhé medzikontinentálne lety.

„Svoje súkromné lietadlo nechal upraviť tak, aby mohol v budúcnosti počas letu využívať simulátor,“ prezradil Helmut Marko pre Sport1. „Je to však dobrý nápad, pretože Max toto rozptýlenie potrebuje. V každom prípade mu to neuškodilo, keďže získal už dva tituly.“

O tom, že Max Verstappen a simulátor sú nerozlučná dvojica, naznačil čo to aj Atze Kerkhof, s ktorým Holanďan preteká bok po boku za tím Redline v online priestore.

„Jeho simulátor vyzerá ako svätyňa uprostred domu, nikto sa ho nesmie dotýkať. Je len jeho a keď príde domov, slúži mu ako posilňovňa,“ poprezrádzal Kerkhof.

Nezdá sa, že by Max Verstappen po tom, čo ovládol predošlé dva ročníky, dodatočne strávený čas na simulátore potreboval. Jeho súperi by však mali byť na pozore. Ak bude totiž Holanďan na sebe aj naďalej takto drieť, zosadiť z trónu ho bude viac než len náročné.