logo F1online.sk

Windsor prorokuje jazdecké rošády: Leclerc do Mercedesu, Norris do Ferrari

Charles Leclerc a George Russell
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 1. 2023

Ako bude vyzerať štartový rošt Formuly 1 v roku 2024, 2025 alebo 2026? Ako raz povedal Sebastian Vettel: „Síce mám gule, ale žiadna z nich nie je krištáľová.“ Známy žurnalista a taktiež bývalý manažér Williamsu či Ferrari Peter Windsor to však skúsil.

Počas prenosu na svojom Twitchi sa zamyslel nad budúcnosťou súčasných hviezd Formuly 1 a ich ďalšími krokmi. Budúcnosť sedačiek a kokpitov v Mercedese, Ferrari, Red Bulle či McLarene by mohol udávať najmä Lewis Hamilton, ktorý sa dostáva do veku, keď bude na otázky o možnom konci svojej kariéry odpovedať stále častejšie. Zvlášť keď sa mu podarí získať ôsmy titul majstra sveta, môže byť jeho odchod z Formuly 1 pomerne pravdepodobný.

„Povedzme, že Lewis na konci sezóny 2024 ukončí kariéru – alebo povedzme, že na konci sezóny 2023 –, predpokladám, že Toto Wolff pôjde a pokúsi sa získať Charlesa Leclerca,“ povedal Windsor.

„Spojiť Leclerca s Russellom by pravdepodobne spôsobilo zmätok, ale keď mu nerobí problém spojiť Russella s Hamiltonom, zrejme nebude mať problém spojiť ho aj s Leclercom.“

„Predpokladajme, že by Leclerc odišiel z Ferrari do Mercedesu a nahradil Lewisa, čo nie je úplne hlúpy predpoklad. Čo potom urobí Ferrari? Myslím si, že by urobili všetko, aby do svojho tímu priviedli Landa. Ak odhliadneme od zmluvných povinností, podľa mňa by sa za daných okolností Landovi len veľmi ťažko hovorilo ‚nie‘. Myslím si, že na tejto úrovni si tím môže dovoliť vyplatiť jazdca spod zmluvy,“ hovorí Windsor.

„Keď Leclerc odíde, aby nahradil Lewisa, podľa mňa má Lando polovičnú šancu vo Ferrari. No nebolo by niečo také skvelé?“ dodal.