logo F1online.sk

McLaren ako prvý podpísal novú Concorde Agreement

Lando Norris
© McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király18. 8. 2020

Tím McLaren Racing v utorok potvrdil, že podpísal novú Concorde Agreement, ktorá bude rámcovo upravovať podmienky vo Formule 1 do roku 2025.

Stajňa so sídlom vo Wokingu v tejto súvislosti pripomenula, že súčasťou F1 je neprestajne od roku 1966, keď jej zakladateľ Bruce McLaren absolvoval Veľkú cenu Monaka. Od toho okamihu McLaren odjazdil 873 veľkých cien, vyhral 182 z nich, získal osem konštruktérskych a dvanásť jazdeckých titulov.

„Formula 1 spravila touto zmluvou ďalší dôležitý krok na ceste k udržateľnej a silnej budúcnosti,“ uviedol výkonný riaditeľ McLarenu Racing Zak Brown. „Pre šport, jeho majiteľov, pre tímy a hlavne pre fanúšikov je to tá správna zmluva v správny čas.“

„Spravodlivejší šport je lepší pre každého: budeme mať vyrovnanejšie delenie príjmov medzi jednotlivé tímy a rovnako aj čistejšie a jednoduchšie vodcovstvo, čím odstavíme záujmy rôznych strán a šport dáme na prvé miesto. Táto dohoda sa postará o to, že konštruktéri F1 budú z dlhodobého hľadiska spoločne silnejší.“

Výsledok tohto všetkého by mal byť zrejmý a jednoznačný. „Konkurencieschopnejšia, vzrušujúcejšia a prosperujúcejšia Formula 1 pre budúce generácie, čo nám zabezpečí zdravý šport tak pre jeho účastníkov, ako aj pre fanúšikov,“ dodal Brown.