logo F1online.sk

Najdôležitejším faktorom pre nás bola Mickova osobnosť, hovorí Wolff

Mick Schumacher a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 1. 2023

Mick Schumacher začína novú kapitolu svojej kariéry. Na jej konci má byť podpis zmluvy s niektorým tímom a návrat do 20-členného štartového poľa Formuly 1. Pre tento účel získal toho najlepšieho partnera, tím Mercedes, ktorý ho najal ako svojho nového rezervného pilota. Ako hovorí šéf stajne Toto Wolff, urobili tak z viacerých dôvodov.

Jeden z mála jazdcov na trhu, ktorí majú praktické skúsenosti s novou generáciou monopostov. Mercedes bol v poslednej sezóne oslabený na poste rezervného pilota, a tak dávala dohoda s Mickom Schumacherom perfektný zmysel pre obe strany.

„Najdôležitejším faktorom pre nás bola Mickova osobnosť,“ povedal médiám Toto Wolff. „Je to veľmi vzdelaný, inteligentný a talentovaný mladý muž. Môžete vidieť jeho veľmi dobré záznamy z juniorských čias a ja verím, že keď mu poskytneme bezpečné prostredie pre jeho ďalší rozvoj, môže sa z neho stať dobrý pretekár smerom do budúcna.“

„Rovnakým spôsobom ako sme nechali Nycka de Vriesa nasledovať ďalšie kariérne úspechy, ho môže nasledovať aj Mick,“ dodal Wolff.

Úlohy nemeckého mladíka v Mercedese sú jasne stanovené. Tím cez zimu prišiel o oboch svojich rezervných jazdcov – Stoffela Vandroona a Nycka de Vriesa – a nahradí ich primárne Schumacher, ale väčšie úlohy čakajú aj juniora stajne Frederika Vestiho.

„Významne nám môžu pomôcť jeho ročné skúsenosti s jazdou v novej generácii monopostov. Vo Formule 1 jazdil dva roky, pozná pneumatiky a spletitosti DNA novej generácie áut,“ hovorí šéf Mercedesu.

„Veľmi nám pomôže na simulátore aj pri celkovom hodnotení auta. Bude skvelé mať ho na trati počas brífingov a je to spoľahlivý mladý pretekár. Takže z tohto pohľadu sme príchodom Micka do tímu určite získali,“ dodal Wolff.

Súvisiace články