logo F1online.sk

V Alpine to môže skončiť bitkou medzi dvoma egami, hovorí Grosjean

Pierre Gasly a Esteban Ocon
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 1. 2023

Medzi hlúposťou a genialitou je niekedy veľmi tenká hranica. Spojenie Estebana Ocona a Pierra Gaslyho v jednom tíme môže dopadnúť buď veľmi dobre alebo veľmi zle. Alpine prišiel minulé leto o dvoch jazdcov a dieru nakoniec zaplátal Pierrom Gaslym, za ktorého služby ešte museli Francúzi Red Bullu zaplatiť. Nie je to pritom jediné negatívum tohto obchodu a ďalší Francúz Romain Grosjean prorokuje, že stajňu z Enstone čaká krušný rok.

Z mnohých hľadísk je voľba Gaslyho logická. Nepochybne sa dlhodobo radí k najlepším pilotom v strede poľa. Navyše má francúzsky pas, čo je pre francúzsky tím vždy výhodné. Na druhej strane, vzťahy Gaslyho a Estebana Ocona sú povestné a vôbec nie v dobrom slova zmysle. Je preto namieste otázka, či to Alpinu stojí za to riziko.

„Nebudem vám klamať, toto môže skončiť zle,“ prorokuje ich krajan a bývalý pilot F1 Romain Grosjean. „Keď každý z nich chce byť ‚ten‘ francúzsky pilot vo francúzskom tíme, tak to nemusí dopadnúť dobre. Na druhej strane to však zároveň môže dopadnúť veľmi dobre.“

„Sú to dvaja chalani, ktorí v mladosti neboli najlepšími priateľmi, ale veľmi vyspeli. Dnes už obaja vedia, aké to je vyhrať preteky,“ dodal.

Formula 1 je nesmierne súťaživé prostredie. Dvadsať pilotov, ktorí momentálne bojujú v najvyššej motoristickej triede spája ohromný súťaživý duch. Je vôbec možné, aby Ocon i Gasly hodili za hlavu minulosť a svoje egá a ťahali tím vpred?

„Alpine bude musieť dávať pozor na vzťah tých dvoch. Keď sa z toho stane bitka medzi dvoma egami o post najlepšieho francúzskeho jazdca na rošte, môže to skončiť zle,“ hovorí Grosjean.

„Obaja majú na konte víťazstvo vo Formule 1 a ak si dobre sadnú a budú spolu kvalitne spolupracovať, môže to byť pre značku ako Alpine zábavný a úspešný príbeh. To je jedno z mojich želaní,“ dodal.