logo F1online.sk

Russell udrží Hamiltona za sebou, predpovedá Häkkinen

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár13. 1. 2023

George Russell si v predchádzajúcej sezóne počínal výborne. Podával nesmierne konzistentné výkony a po rýchlostnej stránke sa vyrovnal Lewisovi Hamiltonovi. Svojho staršieho tímového kolegu dokonca na body zdolal. Mika Häkkinen verí, že podobne bravúrne ako vlani, sa mu bude dariť aj v nadchádzajúcom ročníku. Predikuje, že mladší z britskej dvojice sa v súťaži jednotlivcov umiestni opäť vyššie. Bude však musieť na sebe aj naďalej tvrdo pracovať.

Zatiaľ čo Hamilton sa v úvodnej fáze ročníka po výkonnostnej stránke trápil, Russell bol stelesnením konzistentnosti. V úvodných deviatich pretekoch totižto neskončil ani raz horšie ako na piatom mieste.

V druhej polovici sezóny sa ale karta obrátila. Hamilton nadobudol stratenú formu a zdalo sa, že má navrch. Záver šampionátu sa však niesol opäť v réžii Russella, ktorý zaknihoval premiérový triumf na VC Sao Paula.

Po víťazstve v Brazílii sa na George Russella vzniesla spŕška superlatívov. Pochvalne sa na adresu 24-ročného Brita vyjadril aj Mika Häkkinen.

„To, čo dokázal v Brazílii, bolo skvelé,“ neskrýval obdiv Mika Häkkinen. „Mercedes výrazne zlepšil auto a je schopný vyhrávať preteky. Bude však v tomto trende schopný pokračovať? Ak [Russell] dokáže udržať krok so skúsenosťami, ktoré získava v Mercedese a vo všeobecnosti v F1 zažije to, čo vo Formule 1 zažiť má, môže Lewisa udržať za sebou. Predvádza skutočne pôsobivé výkony.“

„Lewis je neuveriteľne rýchly. Je neuveriteľnou osobnosťou a neuveriteľným jazdcom. Takže ak sa Georgeovi podarí ho poraziť, v Anglicku si zrejme povedia ´Wau, akého máme jazdca!´.“

Russel má podľa Häkkinena všetky predpoklady na to, aby opätovne zdolal Hamiltona a rovnako tak sa stal aj majstrom sveta.

„Russel má za sebou už pomerne dlhú kariéru. Mám na mysli motokáry a všetky ostatné kategórie, v ktorých pôsobil. Dokáže pracovať s dátami a je schopný mať nad autom kontrolu aj v tých najnáročnejších situáciách.“

„Som presvedčený, že má všetky predpoklady na to, aby sa stal skvelým jazdcom a potenciálne aj majstrom sveta,“ doplnil Häkkinen.

Súvisiace články