logo F1online.skF1online.sk

Hamilton sa neobáva zhoršenia vzťahu s Russellom

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková5. 1. 2023

Keďže Mercedes mal v roku 2022 ťažkosti s monopostom, jeho jazdci nemohli pomýšľať na zapojenie sa do boja o titul. Je však veľmi pravdepodobné, že sa to v nadchádzajúcej sezóne zmení. Lewis Hamilton sa ale neobáva, že by daná situácia negatívne ovplyvnila jeho vzťah s tímovým kolegom Georgeom Russellom.

Russell v roku 2022 absolvoval svoju prvú kompletnú sezónu s Mercedesom po troch rokoch pôsobenia vo Williamse. Ako sme však mali možnosť vidieť, pre „strieborné šípy“ to bola katastrofálna sezóna, ich monoposty sa totiž trápili s poskakovaním a nedostatočným tempom.

Piloti stajne z Brackley preto nemohli pravidelne bojovať na čele štartového roštu, hoci získali aspoň niekoľko pódií a zásluhou Georgea Russella aj jediné víťazstvo v sezóne. Na Hamiltona podľa vlastných slov zapôsobilo, ako sa jeho nový tímový kolega zhostil svojej role.

Výhodou mladého Brita bolo, že sa od roku 2017 stal súčasťou jazdeckej akadémie Mercedesu. „Nie je to tak, že by prišiel do úplne nového tímu. Už v predchádzajúcich rokoch bol súčasťou tímu, sledoval prácu, ktorú som odvádzal spoločne s inžiniermi, napríklad s Riccardom Musconim, ktorý je teraz jeho pretekovým inžinierom,“ povedal 37-ročný šampión.

„Videl som, čo sa mu podarilo vo Williamse. Myslím si, že je pôsobivé, čo dokázal aj tento rok. Podával konzistentné výkony, prišiel do tímu a hneď sa pustil do práce. Bolo preňho veľmi jednoduché zapadnúť. V priebehu rokov absolvoval testovacie dni. Myslím si, že sa dokonale začlenil,“ uznáva Hamilton.

Sedemnásobný majster sveta verí, že jeho dobrý vzťah s Russellom tímu prospieva, pričom neočakáva, že by sa to zmenilo, ak by mal Mercedes konkurencieschopnejšie auto. „Je pozitívnou postavou nášho tímu. Pomohol udržať rovnováhu v tíme, pokiaľ ide o pracovné vzťahy, ktoré sú podľa mňa silné. Som oveľa starší, v tíme som už tak dlho, prešli sme si už toľkými vecami. Preto si nemyslím, že pri zvládaní akýchkoľvek budúcich výziev, by mohol nastať problém.“

Súvisiace články

Diskusia