logo F1online.skF1online.sk

Verstappenovi vraj nebude prekážať, ak už ďalšie tituly nepridá: Treba mať aj kus šťastia

Max Verstappen
© Twitter/Max Verstappen
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 1. 2023

Max Verstappen má len 25 rokov a na konte už dva tituly majstra sveta. Keďže disponuje značným talentom a navyše jazdí za jeden z top tímov, očakáva sa, že ešte nejaký ten šampionát ovládne a bude to práve on, kto možno prepíše historické tabuľky. Holanďan si však vie predstaviť, že po mimoriadne úspešnom období príde aj obdobie „sucha“ a ďalšie tituly nepridá. Všetko to vraj bude závisieť od toho, či mu Red Bull dokáže poskytnúť víťazné auto aj v budúcnosti.

Po Verstappenovom vlaňajšom víťaznom ťažení sa zdá síce nepravdepodobné, že by zostal len na dvoch tituloch, ale človek nikdy nevie. Pozrime sa na takého Fernanda Alonsa. Ten ovládol šampionáty v rokoch 2005 a 2006 ešte vo farbách Renaultu, no následne si už najvyššiu motoristickú súťaž nedokázal podriadiť.

„Samozrejme, chcel by som vyhrávať, teraz som vyhral dva tituly,“ uviedol Max Verstappen pre Motorsport.com. „Ak už však nikdy nebudem mať príležitosť vyhrať kvôli materiálu, nebude mi to prekážať. Isteže, chcel by som vyhrávať, ale na to potrebujete aj kus šťastia. Potrebujete na to auto.“

Verstappen po tom, čo v roku 2021 získal prvý titul, uviedol, že ďalšie tituly sú už len bonusom. Aj naďalej trvá na tom, že sa jeho postoj nezmenil. Zároveň tvrdí, že úspechy nezmenili ani jeho samotného.

„Tieto autá sú skutočne odlišné. Chvíľu trvalo, kým sme si na ne naozaj zvykli – a to aj preto, že naše auto bolo na začiatku príliš ťažké, kvôli čomu nemalo dostatočný balans. Okrem toho sa nič nezmenilo. Užívam si okamih. Podobne som si tento moment užíval aj v minulom roku, ale potreba alebo tlak vyhrať titul, kedykoľvek sa vám naskytne príležitosť, je preč.“

„Už som povedal, že tituly, ktoré prídu po prvom, sú len bonusové a úprimne to tak vidím. Získaním titulu sa môj život nezmenil. Viem, kto sú moji priatelia, trávim s nimi čas, rovnako tak aj s mojou rodinou. V porovnaní s minulým rokom sa v mojom živote skutočne nič nezmenilo. Žijem ho stále rovnako,“ dodal víťaz 35 veľkých cien.

Súvisiace články

Diskusia