logo F1online.sk

99-percentná sezóna pre Verstappena, hovorí Grosjean

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 1. 2023

Max Verstappen dominantným spôsobom opanoval rok 2022. Nielen v celkovom hodnotení, ale aj vo všetkých rebríčkoch a hlasovaniach sa stal suverénne jazdcom sezóny a s týmto záverom súhlasí aj bývalý pilot Romain Grosjean, podľa ktorého Holanďanovi chýbalo k perfektnej sezóne naozaj máličko.

Len ťažko by ste hľadali nejaké chyby. Max Verstappen odjazdil v roku 2022 presne 22 súťažných víkendov a takmer zakaždým opúšťal dejisko podujatia s pocitom, že osobne už mohol len ťažko urobiť viac. S týmto súhlasí aj bývalý pilot Renaultu, Haasu a Lotusu Romain Grosjean.

„Úprimne si myslím, že po individuálnej stránke to bola jedna z najlepších sezón, aké som kedy videl,“ povedal Francúz o roku 2022 v podaní Verstappena pre podcast Motor Sport Magazine.

„Bolo to na 99 percent perfektné, a to jedno percento stratil v Brazílii. Myslím si, že to bolo nesprávne rozhodnutie a vyslal tým zlý odkaz. Okrem toho mu však nemôžete nič vyčítať. V pretekoch aj kvalifikácii bol zakaždým tam, kde mal byť.“

„Keď sa dostanete do pozitívnej špirály, tak vám všetko vychádza a nik vás nemôže zastaviť. Naozaj si myslím, že okrem Brazílie len ťažko mohol urobiť niečo lepšie,“ dodal Grosjean.

Čo však opačná strana škály? Keď si za Brazíliu vyslúžil pomyselný čierny bod, za ktoré preteky mu naopak patrí veľká pochvala? Aj v tomto smere nás zrejme všetkých napadnú jeho výkony uprostred sezóny, keď napriek štartu zo stredu poľa ovládol preteky dominantným spôsobom.

„Bol neporaziteľný! Tak to skrátka bolo,“ smeje sa Grosjean. „Tieto dva preteky bol skrátka lepší než ktokoľvek iný. Byť jedným z jeho súperov nebolo na týchto pretekoch ľahké, pretože si skrátka poviete, že je na inej úrovni.“

„Ťažké je tiež byť jeho tímovým kolegom, pretože keď sa niečomu takému nedokážete vyrovnať, tak to bolí,“ dodal Grosjean.

Súvisiace články