logo F1online.sk

Charles na mňa urobil veľký dojem, hovorí Grosjean

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 12. 2022

Ferrari bolo po úvodných troch veľkých cenách sezóny 2022 absolútnym favoritom. Monopost F1-75 však postupne prekonal RB18 od konkurenčného Red Bullu, ktorý sa nakoniec postaral o jednu z najdominantnejších sezón vôbec. Podľa Romaina Grosjeana však fanúšikovia Ferrari nemusia byť pesimistickí.

Bol to síce rok, ktorý sa nakoniec skončil sklamaním, ale pred novou sezónou zostáva všetko otvorené. Sklamanie to však bolo veľké, strata tempa, nedostatočná spoľahlivosť a hlavne hlúpe strategické chyby pripravili Scuderiu o lepšie výsledky.

„Museli ste byť blázon, keby ste si po prvých troch pretekoch nemysleli, že sa Charles Leclerc a Ferrari stanú majstrami sveta,“ povedal Grosjean pre podcast Motorsport Magazine. „A pozrite, takmer prišli aj o druhé miesto.“

„Myslím si teda, že odtiaľ pramení Charlesovo sklamanie. Druhé miesto by niečo znamenalo, keby ho obsadil taký George Russell, avšak keď vediete šampionát o 45 alebo 65 bodov – neviem, koľko to skutočnosti bolo – pred Maxom Verstappenom a skončíte za ním, tak to bolí,“ povedal Grosjean.

Čo teda máme očakávať od Ferrari v roku 2023? Druhá polovica ročníka 2022 a následná výmena šéfa by fanúšikov tohto legendárneho tímu nemali napĺňať optimizmom, avšak bývalý pilot Haasu je optimistický.

„Myslím si, že Ferrari bude v budúcom roku rýchle,“ hovorí dnes už pilot IndyCar. „Rozhodne mali rýchle kvalifikačné auto.“

„Charles odvádzal vynikajúcu prácu, urobil možno niekoľko chýb, ale tie prichádzajú vždy, keď sa snažíte doťahovať stratu. Keď jazdíte vpredu a všetko ide hladko, je to o niečo jednoduchšie, ako keď sa snažíte chytať zajaca za chvost,“ hovorí Grosjean, ktorý na záver svojej odpovede vlial fanúšikom Scuderie nádej do žíl.

„Charles na mňa urobil veľký dojem a myslím si, že Ferrari sa z poslednej sezóny poučí a v budúcom roku budú v hre o najvyššie priečky,“ dodal Romain.

Súvisiace články