logo F1online.sk

Ocon si nemyslí, že Gasly bude potrebovať jeho pomoc

Pierre Gasly a Esteban Ocon
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2022

Pierre Gasly po desiatich rokoch opúšťa štruktúry Red Bullu a mieri do tímu Alpine. Tam sa stretne so svojím krajanom Estebanom Oconom, s ktorým si toho spolu zažili naozaj veľa. Je veľmi otázne, či spolupráca týchto dvoch pretekárov bude osožná alebo dôjde v garáži francúzskeho tímu k vytvoreniu toxickej atmosféry. Zatiaľ sa však chlapci tvária ako dobrí kamaráti, hoci v skutočnosti nimi nie sú.

Pre Gaslyho to bude istotne veľká zmena. V Red Bulle a AlphaTauri strávil dlhé roky a cítil sa tam už ako doma. Aj on však už potreboval zmenu a dlho po nej túžil. Začalo byť zrejmé, že druhú šancu v Red Bulle už nedostane a nakoniec oňho prejavil veľký záujem Alpine.

Tam to však vo svojej prvej sezóne nebude mať jednoduché. Úplne nový tím, nový motor a nové auto. Jeho tímového kolegu Estebana Ocona pritom čaká v Enstone už štvrtá sezóna a tieto skúsenosti ho automaticky pasujú do roly lídra stajne. Otázka teda znie, podá tento líder pomocnú ruku svojmu novému tímovému kolegovi?

„Nemyslím si, že bude potrebovať veľkú pomoc,“ povedal Ocon o Gaslympre Motorsport.com. „Pierre je veľmi skúsený, jazdil za rôzne tímy a tiež veľa testoval. Je to o neprestajnom učení, ako pochopiť auto a ako fungovať.“

„Kľúče máme v rukách ja a môj tím a ako som už povedal, dôležité bude komunikovať a robiť to isté, čo sme robili s Fernandom. Hneď na začiatku sa potrebujeme dostať do tempa a poskytnúť tímu dobrú spätnú väzbu, aby sme mohli skutočne napredovať.“

„Už som si vyskúšal nejaké nové diely určené pre budúcoročný monopost a bol to veľmi povzbudzujúci pocit. Povedal by som, že budeme rýchli. Zatiaľ sú to síce iba simulácie, ale ten pocit je dobrý. Potrebujeme pokračovať týmto smerom a Pierre pre nás bude prínosom,“ dodal Ocon.

Od Gaslyho vymenovania sa však téma väčšinou točí okolo tej istej otázky. Obaja už sú z toho iste unavení, ale musia sa pripraviť, že minimálne pár mesiacov na to ešte budú odpovedať. Nateraz však vo svojich vyjadreniach zostávajú na jednej lodi.

„Naozaj to nie je žiadna dráma,“ uisťuje novinárov Ocon. „Chápem, že by ste chceli väčšiu drámu, pretože by ste mali o čom písať, ale naozaj to tak nie je.“

„Keď sme sa stretli s našimi šéfmi, dobre sme sa za desať alebo pätnásť minút porozprávali a zaspomínali na staré časy. Je to úžasný príbeh. Pochádzame zo susedných regiónov a keď Pierre prvýkrát nasadol do motokáry, bola to moja motokára. Je to úžasné a zároveň šialené. Myslím, že spolu s tímom môžeme napísať skvelý príbeh,“ povedal Ocon.