logo F1online.sk

Andretti verí Ferrari s novým šéfom: Budú konkurencieschopní!

Carlos Sainz v boxoch
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2022

Nová sezóna sa nám nezadržateľne blíži a s tým sú zakaždým spojené očakávania. Optimistické slová strieda pesimizmus a nie vždy sa hlasy expertov a bývalých pilotov zhodujú, najmä pokiaľ ide o Ferrari. Majster sveta z roku 1978 však má pred novou sezónou jasno – Scuderia bude patriť medzi favoritov.

Nevydarená druhá polovica sezóny 2022 a potom výmena šéfa. To neznie ako dôvod na optimizmus, ale taliansky rodák nesúhlasí. V novom roku by vraj Ferrari malo byť silné.

„Myslím si, že majú konkurencieschopný balík, dokázali to už v sezóne 2022,“ povedal Mario Andretti pre SoyMotor.com. „Pre budúci rok toho po technickej stránke veľmi veľa nezmenia, prinesú iba nejaké vylepšenia, takže podľa mňa bude Ferrari vysoko a zároveň v to dúfam, keďže by to bolo skvelé aj pre Formulu 1.“

„Čakajú ich nejaké zmeny, ale jazdecké zloženie zostáva nezmenené, čo je pre tím dobré. Myslím si, že majú skvelých jazdcov. Leclerc a Sainz sa skvelo dopĺňajú a spolu dokážu víťaziť. Ferrari by v roku 2023 mohlo byť naozaj silné a môže ašpirovať na titul,“ myslí si Andretti.

Tím však nebude v novej sezóne rovnaký ako v tej uplynulej. V Maranelle došlo cez zimu k striedaniu stráží a Mattiu Binotta nahradí na poste šéfa Frédéric Vasseur. Či to Scuderii pomôže alebo nie sa, minimálne z krátkodobého hľadiska, dozvieme v rozmedzí niekoľkých mesiacov.

„Nemyslím si, že odchodom Binotta nejak zásadne utrpia. Ľudské zdroje sú veľmi dôležité, ale ešte dôležitejšie sú nástroje a vybavenie. Tie majú, o tom niet pochýb,“ hovorí Andretti.

„Myslím si, že si priznali chyby, ktoré potrebujú minimalizovať. Carlos a Charles budú medzi sebou taktiež diskutovať, čo nemôžu v novej sezóne zopakovať. Nie je nič nezvyčajné, keď vo vnútri tímu k niečomu takému dôjde.“

„Samozrejme, veci sa dajú zlepšiť, ale môžu dať hlavy dokopy a problémy odstrániť. Niekedy sa vám z chýb podarí poučiť a ja verím, že Ferrari bude v roku 2023 konkurencieschopné,“ dodal presvedčivo Andretti.