logo F1online.sk

Schumacher v roku 2014 potajomky navštívil Mercedes: Tím sa odvtedy ohromne rozrástol

Mick Schumacher
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 12. 2022

Mick Schumacher sa pred sezónou 2023 zaviazal Mercedesu ako nový rezervný pilot tímu. Rozhodne to však nebolo po prvýkrát, čo nemecký pretekár „koketoval“ so stajňou z Brackley. Svojho času sa veľa špekulovalo o tom, že sa upíše akadémii Mercedesu, no nakoniec skončil vo Ferrari, kde jeho pôsobenie dopadlo neslávne. Teraz zamieril k ďalšiemu tímu, kde jeho otec pôsobil.

Michael bol so značkou Mercedes spojený dávno pred svojimi úspechmi s Ferrari. Legendárny Schumi si potom v roku 2010 vybral pre svoj návrat do Formuly 1 práve nemeckú automobilku. Síce tu neslávil veľký úspech, ale v tíme z Brackley rozhodne zanechal významnú stopu.

„Môj otec bol súčasťou tohto tímu medzi rokmi 2010 a 2012 a samozrejme, položil mnoho zo základov súčasného tímu,“ povedal Mick Schumacher, ktorého cituje Autosport.

„Som veľmi hrdý, že môžem byť teraz súčasťou tohto tímu a snáď mu svojimi vedomosťami dokážem pomôcť napredovať a zlepšovať sa,“ dodal.

Ten zároveň priznal, že pri príležitosti podpisu svojej novej zmluvy nenavštívil továreň v Brackley po prvýkrát. V roku 2014 sem prišiel ešte ako pätnásťročný na tajnú návštevu simulátora stajne. „Od roku 2014, keď som pri svojej tajnej návšteve absolvoval prvú tréningovú jazdu na simulátore, sa to tu veľmi zmenilo.“

„Tím sa odvtedy ohromne rozrástol. Ukazuje to, prečo je stajňa v súčasnosti na takej vysokej úrovni. Takže som veľmi rád, že môžem byť jeho súčasťou. Veľmi sa teším, až z neho uvidím viac a budem mať možnosť všetkých spoznať,“ povedal Mick.

Dohoda medzi Schumacherom a Mercedesom dáva zmysel pre obe strany. Tím v ostatnom roku prišiel o svojich rezervistov Stoffela Vandoorna a Nycka de Vriesa a Mick sa zas mohol stať súčasťou jedného z najväčších a najkvalitnejších tímov vôbec. Má pritom dosť skúseností s novou generáciou monopostov i pneumatík, čo je pre Mercedes určite pozitívne.

„Mať rezervného jazdca so skúsenosťami so súčasnou generáciou áut nie je samozrejmosť. Poznám nové pneumatiky a viem, čo sú tieto autá zač a čo vyžadujú. Dúfam teda, že budem môcť prispieť svojou troškou,“ povedal Mick.