logo F1online.sk

Mick by mohol dostať šancu aj v Mercedese, myslí si jeho strýko Ralf

Mick Schumacher a Ralf Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 12. 2022

Podarí sa Mickovi Schumacherovi reštartovať svoju kariéru vo Formule 1? Nemecký mladík sa po roku 2022 ocitol „z kola von“ a nakoniec kývol na ponuku Mercedesu, kde bude v budúcom roku pôsobiť ako rezervný jazdec. Jeho strýko Ralf si pritom myslí, že práve tento tím by mu mohol ponúknuť dobrú príležitosť.

V súčasnosti je ťažké špekulovať o tom, aké príležitosti by sa Schumacherovi mohli otvoriť v roku 2024. Jeho cieľom však rozhodne bude súťažný návrat, aj keď to nie je ľahká úloha. Jeho strýko Ralf si zašpekuloval, aké možnosti by sa mu v budúcnosti mohli otvoriť.

„Audi rozhodne dáva zmysel – ako pre Micka, tak pre Audi –, ale niečo sa môže stať aj v Mercedese,“ povedal Ralf pre nemecký Sport1.

„Predstavme si, že George Russell bude opäť rýchlejší ako Lewis Hamilton. Bude chcieť Lewis vôbec pokračovať? Niečo také by bolo vzrušujúce sledovať. Lewis je vo vnútri Mercedesu taký uznávaný, že sa môže rozhodnúť sám za seba. V každom prípade, peniaze pre neho nebudú hrať rolu, tých má viac než dosť. Rozhodujúce bude, komu nové auto viac sadne,“ prehlásil Ralf Schumacher.

„Lewis Hamilton je naďalej absolútne špičkový pretekár, ale už nie je najmladší. Zub času sa na ňom podpíše, takže nikdy neviete. Myslím si, že takýto scenár by mohol byť víťazstvom pre obe strany, Micka aj Mercedes,“ dodal šesťnásobný víťaz veľkej ceny.

Otázne však je, či by si taký obrovský tím ako Mercedes vybral práve Schumachera. Nič nenasvedčuje tomu, že by monopost tohto tímu dominoval ako za čias Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa, takže možno bude rozumnejšie nájsť čo najvyrovnanejšiu a najrýchlejšiu jazdeckú dvojicu. Ako automatická voľba by sa okamžite mohol núkať taký Lando Norris.

„Šéf Mercedesu Toto Wolff povedal, že Mick so svojimi schopnosťami patrí do pretekárskej sedačky. Myslím si teda, že v roku 2024 by sa mohli otvoriť zaujímavé možnosti. Mercedes nemá len vlastný tím, ale aj zákazníkov, na ktorých máte určitý vplyv,“ dodal Schumacher.