logo F1online.sk

Vettel ako pilot Mercedesu? S Nikim Laudom sme sa o tom bavili, priznal

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 12. 2022

Sebastian Vettel ako pilot Mercedesu? Niektorí z vás si možno spomenú, že počas pôsobenia nemeckého pretekára vo Ferrari sa o tom párkrát špekulovalo, ale nikdy nie na príliš serióznej úrovni. Mercedesu vtedy úplne stačil Valtteri Bottas, ako „nosič vody“ pre hviezdneho Lewisa Hamiltona, a Vettel sa v tom čase usiloval o naplnenie svojho detského sna o titule s Ferrari.

Štvornásobný šampión však na sklonku svojej kariéry vo Formule 1 priznal, že nejaké neformálne rokovania prebehli. Istý čas Vettel komunikoval s majstrom všetkých dohôd Nikim Laudom, ktorý bol taktiež strojcom prestupu Lewisa Hamiltona do tohto tímu. K dohode však nikdy nebolo blízko.

„Možno tam nejaká príležitosť bola. Bavil som sa o tom s Nikim Laudom, ale úprimne povedané, stalo sa tak niekedy v polovici môjho pôsobenia vo Ferrari,“ povedal Vettel o rokovaniach s Mercedesom v podcaste Beyond The Grid.

„Určite by to bola veľká vec, pretože Lewis bol vtedy jazdeckou jednotkou a nie som si istý, či by nás chceli oboch bok po boku v jednom tíme. Popravde som však sám v tom čase nemal veľký záujem, pretože som bol plne oddaný Ferrari.“

„Bolo mojím snom tam uspieť, takže sme sa spolu bavili, ale nebolo to nijak seriózne. Myslím si však, že postaviť sa proti Lewisovi v tom istom tíme by bola veľká výzva a užil by som si to, ale na konci dňa mi to asi nebolo súdené,“ hovorí štvornásobný majster sveta.

„Ako som povedal, v tom čase som sa veľmi sústredil na Ferrari. Nechcel som zmeniť tím a vyhrávať s Mercedesom. Vôbec mi však nevadí, že sa to nepodarilo. Myslím si, že by som si súperenie s Lewisom užil. Vychádzali sme spolu dobre, aj keď v Azerbajdžane došlo k niečomu, čo by sa dnes dalo nazvať ako nedorozumenie,“ dodal Vettel.