logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Konzistentný Carlos zo sezóny 2021 môže bojovať o titul

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 12. 2022

Sezóna 2022 bola pre pilota Ferrari Carlosa Sainza v mnohom prelomová. V jej priebehu vybojoval prvú pole position a nakoniec aj prvé víťazstvo v kariére. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že španielsky pretekár bude pri bilancovaní roku 2022 vysielať slová spokojnosti. Nie je tomu však tak.

Jedno veľké „keby“, taká bola uplynulá sezóna v podaní Ferrari. Stajňa z Maranella nevyužila množstvo príležitostí a urobila množstvo chýb. Časť z nich padá, bohužiaľ, aj priamo na Sainzovu hlavu. Carlos sa na počiatku novej éry a v monopostoch novej generácie necítil celkom vo svojej koži, čo jeho tímu príliš nepomohlo.

„V úvode sezóny som dvakrát po sebe nedokončil preteky (v Melbourne a Imole, pozn. red.), no na jej konci som jazdil dobre. V Austine však prišlo po štarte z pole position vypadnutie po nehode v prvom kole a auto už v tom čase na víťazstvo veľmi nemalo,“ povedal na margo ročníka 2022 Sainz, ktorého cituje Motorsport.com.

„Zažil som si množstvo vzostupov a pádov. Dúfajme, že v budúcom roku bude tých pádov menej a príde mnoho skvelých okamihov, čoho dôsledkom bude vyrovnanejšia sezóna v mojom podaní,“ dodal rodák z Madridu.

Keď sa v novom monoposte udomácnil, jeho F1-75 v tom čase už pozeral na chrbát RB18 od Red Bullu. V sezóne 2021 však ukázal, že dokáže byť nesmierne konzistentný a dnes už vie aj to, čo to znamená bojovať o víťazstvá. Carlos tak verí, že v tomto roku nabral cenné skúsenosti a čaká ho žiarivý rok 2023.

„Mojím cieľom je byť konzistentný,“ prehlásil Sainz o budúcej sezóne. „Už viem, čo so sebou prináša boj o víťazstvá, ale keď chcete bojovať o titul, musíte byť konzistentný.“

„Keď bojujete na čele, najhorším umiestnením je pre vás piate alebo šieste miesto, avšak so šiestimi či siedmimi odstúpeniami prídete o množstvo bodov v boji o šampionát – hoci je pravdou, že Verstappen a Red Bull boli silnejší.“

„Verím, že vďaka týmto lekciám a návratu konzistentného Carlosa zo sezóny 2021, ktorý tuším dokončil všetky preteky, môžeme zabojovať o titul,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia