logo F1online.sk

Vettel o konci kariéry: Abú Zabí to celé ešte sťažilo

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 12. 2022

Ako bude znášať koniec svojej pätnásťročnej kariéry? Príde aj na slzy alebo všetko prebehne s pokojom a mierom? Sebastian Vettel zamával Formule 1, ktorá udávala jeho životu tempo dlhé roky a očakávala sa emotívna rozlúčka. Podľa slov samotného nemeckého pretekára išlo všetko hladko, až pokým nepricestoval na posledné podujatie sezóny.

Bol to Sebastianov víkend. V šampionáte bolo o všetkom už dávno rozhodnuté, takže sa hlavná pozornosť sústredila na odchádzajúceho štvornásobného šampióna. Práve to Vettelovi odchod ešte viac sťažilo.

„Bolo to trochu zvláštne a naozaj neviete, čo od toho očakávať,“ povedal Vettel o svojej rozlúčke pre ServusTV.

„Mám veľké šťastie, že som si mohol užiť takú krásnu rozlúčku. Uznanie od ostatných jazdcov pre mňa veľa znamená. Bolo to niečo výnimočné a vďaka tomu bol môj odchod dvakrát taký ťažký,“ dodal Vettel.

Ten sa spolu so svojimi bývalými šéfmi zúčastnil na tradičnej posezónnej rozprave v rakúskej televízii, kde prišlo na viaceré témy. Hosťom bol aj dvojnásobný majster sveta Max Verstappen, ktorému jeho predchodca v Red Bulle zložil veľkú poklonu.

„Maxovi môžem len zagratulovať – v roku 2022 predvádzal fenomenálne výkony,“ povedal Vettel. „Nikdy predtým sa nestalo, že by nejaký jazdec prišiel do Formuly 1 v takomto štýle a bol k tomu aj trochu drzý.“

„Má neuveriteľný talent, čo môžete sami vidieť. Dokáže v pretekoch naozaj rýchlo prečítať najrôznejšie situácie. Môžete pred ním len sňať klobúk,“ dodal 53-násobný víťaz veľkej ceny.