logo F1online.skF1online.sk

Súčasná štruktúra Alpinu Oconovi viac vyhovuje

Pierre Gasly, Otmar Szafnauer a Esteban Ocon
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 12. 2022

Je tím Alpine konečne na ceste nahor? Francúzska stajňa sa od svojho návratu do Formuly 1 čoby továrenský tím nikdy nedostala vyššie než na štvrté miesto. Už od roku 2016 sa pohybuje nanajvýš v strede poľa, no niečo také určite nestačí a uvedomuje si to aj Esteban Ocon.

Ľudí vo vedení sa za ten čas vystriedalo obrovské množstvo. V súčasnosti sa však zdá, že Alpine má konečne vedenie, ktoré by mohlo zostať stabilné. Najvyššie stojí generálny riaditeľ automobilky Renault Luca de Meo, pod ním generálny riaditeľ stajne a generálny riaditeľ automobilky Alpine v jednej osobe Laurent Rossi a pod ním máme šéfa tímu Otmara Szafnauera.

Tento mocenský trojlístok bude oporou stajne smerom do budúcna a súčasnú štruktúru si pochvaľuje aj pilot stajne Esteban Ocon.

„Prvýkrát som navštívil Enstone v roku 2010, teda pred dvanástimi rokmi a je šialené, koľko zmien sa tu za ten čas odohralo,“ povedal francúzsky pretekár, ktorého cituje Motorsport.com.

„Cielime na dlhodobú budúcnosť, čo je skvelý pocit. S Otmarom, Laurentom a Lucom máme skvelé vedenie a podľa mňa má Alpine fantastický tím. Dostávajú nás pod pozitívny tlak. Nie je to negatívny tlak, pri ktorom musíte podávať výkony, inak to môže byť váš koniec. Je to celkom odlišné a oni majú skutočnú vášeň pre motoršport.“

„Odkedy sa k tímu pripojili Laurent, Luca a Otmar, rozhodne sa cítim viac uvoľnený a cítim sa lepšie. Vďaka tomu môžem byť nesmierne pokojný,“ dodal Ocon.

Teraz však zostáva to najdôležitejšie. Táto štruktúra, nech už na papieri vyzerá akokoľvek dobre, musí urobiť ďalší krok a dostať Alpine na tie najvyššie méty, ktoré si stanovili ako svoj cieľ. „Ešte tam nie sme, preto hovorím, že musíme zostať nohami pevne na zemi, pokračovať v práci a uvidíme, kam nás to nakoniec dovedie,“ povedal Ocon.

Súvisiace články

Diskusia