logo F1online.skF1online.sk

Tento rok bol predsa v niečom najlepší, hovorí Hamilton

Lewis Hamilton fanúšikovia
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 12. 2022

Sezóna 2022 bola v mnohom pamätná. Šport prešiel najväčšou premenou za dlhé dekády a nie každý sa s tým dokázal vysporiadať na jednotku. Taký Mercedes zažil najhorší rok od počiatku hybridnej éry a pilot tímu Lewis Hamilton dokonca prvú sezónu bez jediného víťazstva. Na všetkom sa však dá nájsť niečo pozitívne.

Jedno víťazstvo sa Mercedesu napokon podarilo vybojovať, keď monopost W13 úplne opanoval dianie v Brazílii a zásluhou Georgea Russella vybojoval prvé víťazstvo od roku 2021. Lewis Hamilton vtedy prišiel do cieľa na druhom mieste, čím podčiarkol zlepšujúcu sa formu svojho tímu, ktorý od začiatku roka zažíval množstvo pádov a neúspechov.

Brazília však bola vyvrcholením dlhodobého úsilia partičky z Brackley, ktoré napokon slávilo úspech. Bol to však tvrdý boj.

„Barcelona bola prvý veľký krok, ktorý naznačil, že v aute je väčší potenciál,“ bilancuje sezónu 2022 pre oficiálne stránky svojho tímu Lewis Hamilton.

„Ukázalo sa to však trochu ako falošná nádej; auto bolo dobré tam, ale na ďalších tratiach sa znovu ukázalo byť náročné. Akoby bolo posadnuté nejakým duchom, ktorý sa neustále vracal.“

„Bolo tu však napríklad Francúzsko a dvojité pódium. Cítil som, že je to dobrý krok pre celý tím. Takisto Austin, kde naše vylepšenia fungovali dobre,“ dodal sedemnásobný šampión.

Na všetkom sa dá nájsť niečo pozitívne a aj Lewis cíti, že rok 2022 bude pre jeho tím v mnohom dôležitý. „Vždy som vedel, že to môžeme dokázať a nikdy som nepochyboval, že sa nám to nakoniec podarí. Bolo v tom veľa pokusov a omylov. Niekedy sme na trať priniesli vylepšenia, ktoré nefungovali, niekedy sme skúsili niečo odlišné a ani to nefungovalo. Sám som toho vyskúšal veľa a neuspel, no na neúspechoch sa učíte,“ hovorí Hamilton.

„O tom tento rok bol. Bol o neúspechoch, zničených egách, zlepšení našich vzťahov a komunikácie. V tomto smere to bolo posilňujúce,“ dodal.

Neboli to však jediné pozitíva roku 2022. Lewis totiž nezabudol poďakovať ani svojim fanúšikom, ktorí podľa neho boli skrátka úžasní.

„Myslím si, že z pohľadu fanúšikovskej podpory to bol najlepší rok vo Formule 1. Veľmi si ceníme lásku, ktorej sa nám dostávalo v čase, keď si svet prechádza veľmi náročným obdobím. Je skvelé sledovať nadšenie sprevádzajúce náš šport víkend čo víkend,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia