logo F1online.sk

Brown: Lando sa zmienil, že by rád vyskúšal Indy 500

Lando Norris a Zak Brown
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2022

Keď v roku 2017 absolvoval úspešnú (hoci nie víťaznú) premiéru na slávnych pretekoch 500 míľ Indianapolis Fernando Alonso, hovorilo sa, že by sme podobných pokusov zo strany pilotov Formuly 1 mohli vidieť viac. To sa však nakoniec nestalo a vyzerá to skôr tak, že legendárny ovál viac straší a nie láka. Šéf McLarenu Zak Brown však naznačuje, že jeden muž by sa raz mohol pokúsiť nasledovať Alonsov príklad.

Britský tím v posledných rokoch významne rozšíril svoje aktivity naprieč svetom motoršportu. McLaren má dnes vlastné tímy v americkej sérii IndyCar či elektrických šampionátoch Formula E a Extreme E. To pilotom tejto stajne otvára zaujímavé možnosti.

„Lando sa zmienil, že by jedného dňa rád vyskúšal Indy 500,“ povedal Brown v rozhovore pre oficiálne stránky svojho tímu.

„Bol som v tejto práci len pár dní, keď som na Indy 500 priviedol Fernanda Alonsa, čo bol pre všetkých úžasný zážitok.“

„Kalendáre sú v tomto období pomerne šialené, ale myslím si, že pretekári radi jazdia v pretekárskych autách. A áno, vedel by som si predstaviť, že sa to stane,“ dodal Brown.

Ten zažil s Alonsom v Indianapolise veľký úspech a ako úspešný marketér by asi Norrisa najradšej doniesol do Indianapolisu vo vlastnej náruči. Preňho ako pre Američana bola Amerika pri nástupe do funkcie kľúčovým trhom a ako sa ukázalo, bola to správna voľba, keďže v tomto kúsku sveta zažíva Formula 1 veľký boom.

„Keď sa pozrieme na to, čo priťahuje našich fanúšikov, kde predávame naše nádherné autá a čo chcú naši partneri na trhu dosiahnuť, tak Severná Amerika čnie na čele nášho zoznamu,“ prehlásil Brown.

„Nie je to tak dávno, čo Formula 1 nebola v Severnej Amerike veľmi populárna. Je úžasné, čo sa za taký krátky čas podarilo, do značnej miery vďaka seriálu Netflixu Drive to Survive,“ dodal.