logo F1online.skF1online.sk

V Mercedese nezabudli, ako postaviť rýchle auto, hovorí Russell

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2022

V roku 2022 stáli všetky tímy na prahu veľkých očakávaní. Začínala nová éra. Tá predošlá patrila Mercedesu, ktorý bol so svojím kvalitným tímom favoritom aj teraz. Monopost W13 sa však neukázal ako ten najvydarenejší, takže partičke z Brackley v tomto roku nezostalo iné, než prehĺtať horké sliny. Ani nevydarená sezóna však nemení nič na tom, že tento tím nemôžete nikdy odpisovať a dobre to vie aj jeho pilot George Russell.

Ten čakal tri roky na šancu vo svojom materskom Mercedese. Tie tri sezóny strávil vo Williamse motajúc sa na konci poľa, keď konečne prišla šanca v tíme osemnásobného víťaza Pohára konštruktérov. Očakávania teda boli veľké, no George si hneď v úvode sezóny uvedomil, že si musí nechať zájsť chuť.

„Nezabudli, ako postaviť rýchle auto,“ povedal na margo svojho tímu Russell, ktorého cituje BBC. „V tomto roku sme tomu skrátka nesprávne porozumeli.“

„Naša filozofia nebola správna. Vydali sme sa cestou, ktorá sa ukázala byť tou nesprávnou. Niekedy vám chvíľu trvá, kým sa vyhrabete z diery. Teraz cítim, že sa nám z nej podarilo vyhrabať a môžeme na tom stavať.“

„Sme o krok pozadu za Red Bullom a Ferrari a pri dobiehaní nás čaká veľa práce. Rozhodne však budeme od prvých budúcoročných pretekov v lepšej pozícii, než tomu bolo v tomto roku,“ dodal Russell.

Ako sme uviedli, George zažil svoju premiéru v Mercedese, kde v kokpite nahradil Valtteriho Bottasa. V tejto sezóne presne sedemkrát vystúpil na pódium a vybojoval aj svoje prvé víťazstvo v kariére, avšak priznáva, že jeho predsezónne očakávania boli trochu odlišné.

„Keď sa pripojíte k tímu ako Mercedes, očakávate víťazstvá. Tento rok som sa cítil pripravený bojovať o víťazstvá v pretekoch a tiež tituly, ale niekedy musíte kontrolovať vlastné očakávania. Bolo zaujímavé v tomto roku sledovať, ako sa tím s touto situáciou vysporiadal,“ hovorí Russell.

„Som tu však preto, aby som absolvoval beh na dlhú trať. Aj keď som chcel víťazstvá a chcel som sa zapojiť do boja o titul, tak nám ako tímu toto trápenie pomôže do ďalších rokov.“

„Verím, že sa o desať rokov ohliadneme späť a povieme, že sezóna 2022 bola na našej ceste tou pozitívnou,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia