logo F1online.sk

Wolff: Mick si zaslúži šancu

Mick Schumacher a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 12. 2022

Podarilo sa to Estebanovi Oconovi a po ňom takmer zázrakom aj Nyckovi de Vriesovi. Predchodcovia Micka Schumachera v pozícii rezervného pilota Mercedesu majú celkom úspešné skóre a mnohým z nich sa podarilo vrátiť (v prípade de Vriesa dostať) tam, kam chceli. Tento úspech bude teraz chcieť zopakovať aj ich nástupca Mick Schumacher.

Mercedes prišiel v krátkom čase o dôležitých mužov. Stoffel Vandoorne je dnes už bývalým rezervným jazdcom tímu; po stiahnutí značky z Formuly E zamával aj stajni Formuly 1 a upísal sa Aston Martinu. Odchádza aj Nyck de Vries, ktorý sa stane tímovým kolegom Júkiho Cunodu v tíme AlphaTauri.

Bolo teda celkom zrejmé, že Mercedes bude potrebovať služby Micka Schumachera. Ten podľa očakávaní zaplní miesto po Vandoornovi a de Vriesovi. Nejedná sa však ani náhodou o riešenie na spôsob „z núdze cnosť“. Niet pochýb o tom, že syn legendárneho Schumiho bude pre Mercedes dôležitou posilou.

„Micka mám naozaj rád, mám rád aj jeho rodinu – ako dokázali vychovať deti s takým neuveriteľne slávnym menom – a myslím, že si zaslúži šancu,“ prehlásil šéf Mercedesu Toto Wolff v podcaste Beyond The Grid. Tieto jeho slová zazneli ešte pred oficiálnym oznámením o Schumacherovom príchode do Mercedesu.

„Vybojoval titul vo Formule 2, čo nie je jednoduché. Počas vašich prvých rokov vo Formule 1 sa pritom môže stať, že veci vám nepôjdu naproti. Bol pod tlakom a potreboval dodávať výsledky, čo vám v brutálnej Formule 1 nepomôže. Možno mu rok v pozícii tretieho jazdca – podobne ako Daniel v Red Bulle – pomôže lepšie sa zamyslieť a dúfajme, že si opäť nájde miesto,“ dodal Wolff.

Ten nad talentom svojho nového muža nezapochyboval a v podcaste, ktorý predchádzal Mickovmu vymenovaniu, to dal jasne najavo. „Zapôsobila na mňa jeho osobnosť. Prvýkrát som ho stretol počas nováčikovskej sezóny v európskej Formule 3 na Hockenheime. Je to jednoducho dobrý človek. Vyhral Formulu 3, vyhral Formulu 2, a to sa vám nepodarí len tak,“ povedal Wolff.