logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Vasseur si bude počínať dobre, potrebuje však čas

Frédéric Vasseur
© Twitter/Scuderia Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 12. 2022

Len prednedávnom vyplávala na povrch informácia, že Mattiu Binotta nahradí vo Ferrari Frédéric Vasseur, ktorý doposiaľ viedol Alfa Romeo. Samozrejme, ihneď sa začalo diskutovať o tom, či je 54-ročný Francúz adekvátnou náhradou za odchádzajúceho Taliana. Carlos Sainz si myslí, že bezpochyby je, len mu treba dopriať dostatok času na „aklimatizáciu“.

Vasseur sa pripojí k Ferrari po šesťročnom pôsobení v Sauberi/Alfe Romeo. Skúsenosti však zbieral aj v Renaulte, kde pôsobil v roku 2016. Sainz považuje príchod Francúza za pozitívnu zmenu, no zdôrazňuje, že je potrebné na neho zbytočne netlačiť. Všetko má svoj čas – veď ani Rím nepostavili za jeden deň.

„Kedykoľvek príde niekto nový, má extra motiváciu, chce, aby sa darilo jemu aj tímu,“ poznamenal Carlos Sainz v stredu na podujatí svojho sponzora Estrella Galicia v Španielsku. „Musíte mu dať čas, aby videl, ako tím funguje. Zistí tak, čo treba zmeniť. Ferrari je však veľmi veľké a viem, že to bude nejaký čas trvať. Neudeje sa to zo dňa na deň.“

Sainz priznal, že s Vasseurom už v minulosti bol v užšom kontakte, a to v priebehu sezóny 2016, keď sa ho usiloval zlanáriť do Renaultu. Napokon bol v podstate aj úspešný, keďže Španiel skutočne do Enstonu v roku 2017 prestúpil.

„Počul som o ňom len samé dobré veci,“ nechal sa počuť 28-ročný pretekár. „Poznám ho osobne, v minulosti ma chcel podpísať, aby som prestúpil do Renaultu. Včera som s ním hovoril, volal som mu, prvýkrát som ho kontaktoval ako pilot Ferrari. Viem, že sa mu bude dariť.“

Sainz si v uplynulom ročníku nepočínal zle, zaknihoval svoje prvé víťazstvo na Veľkej cene Veľkej Británie, no v konečnom zúčtovaní nestačil na svojho tímového kolegu. Na Monačana stratil 62 bodov, no treba poznamenať, že na rozdiel od svojho „parťáka“ väčšmi doplácal na problémy so spoľahlivosťou.

„Tento rok bol vôbec prvým rokom, kedy som mal skutočne konkurencieschopné auto. Veľa som sa vďaka nemu naučil. Som si istý, že to využijem na to, aby som sa smerom do budúcnosti zlepšil,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia