logo F1online.sk

Hamilton: Ešte si neskončil, hovorí mi môj vnútorný hlas

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2022

Ešte pred pár rokmi sa Lewis Hamilton zastrájal, že čoskoro Formulu 1 opustí a bude sa venovať iným záľubám, veď život nie je len o motoršporte. Dnes je však situácia úplne iná. Sedemnásobný majster sveta má obrovskú chuť a motiváciu pokračovať, čo vraj počas zimy zdokumentuje podpisom novej zmluvy. Jeho vnútorný hlas ho totiž nabáda, aby ešte zabral.

Stále je o čo bojovať. Ak by sa Lewisovi Hamiltonovi podarilo získať ôsmy majstrovský titul, prekonal by rekord všetkých rekordov, o ktorý sa dnes delí s Michaelom Schumacherom. To však nie je všetko, britský jazdec chce naďalej zvyšovať povedomie o najrôznejších sociálnych a environmentálnych témach, čo má z pozície najznámejšieho pilota F1 súčasnosti svoju váhu.

V živote Lewisa Hamiltona má však naďalej výsostné postavenie Formula 1. “Nebude to navždy, no niečo v mojom vnútri mi hovorí: Ešte si neskončil. Stále musíš ísť naplno. Čaká ťa viac práce, musíš toho získať viac,” nechal sa počuť v rozhovore pre NY Times.

Toto Wolff bude len rád, ak s Lewisom Hamiltonom na palube bude môcť brázdiť búrlivé formulové vody aj v nasledujúcich sezónach. V uplynulých týždňoch prezradil, že počas zimy to chce spečatiť aj predĺžením zmluvy Lewisa Hamiltona, ktorá sa končí po sezóne 2023.

“Bude to veľmi ťažké, keď jedného dňa budem musieť skončiť s pretekaním,” hovorí o svojich pocitoch Hamilton. “Pretekám 30 rokov a keď napokon skončím, tak to bude aj viac než 30 rokov. Teraz ešte nenastal ten čas, našťastie pre mňa.”

Vo svojom rodinnom fanklube však cíti istú rozpoltenosť. “Môj otec a môj brat mi hovoria: Áno, pokračuj v pretekaní, keďže oni sú pretekári. Pri mojej mame a sestre však cítim, že chcú, aby som robil to, čo chcem. Vidia totiž, aké je to vyčerpávajúce, ako to na vás dolieha. Niekedy, keď idem domov navštíviť moju sestru, tak skrátka odpadnem na gauči.”

Raz darmo, človek nemladne a energia, ktorú mal na začiatku kariéry, sa už nevráti. Prečo teda stále pokračuje? “Pretože milujem, čo robím, o tom nie sú žiadne pochybnosti. Naozaj milujem, keď každý víkend stojím pred ďalšou výzvou. Milujem, ako spolu s tímom víkend čo víkend ideme na to.”