logo F1online.sk

Hülkenberga mal Haasu odporučiť sám Vasseur, píše Corriere

Günther Steiner a Frédéric Vasseur
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2022

Kolotoč špekulácií sa okolo Ferrari točí nevídanou rýchlosťou. Talianske denníky a zdroje sa priam predbiehajú so senzačnými informáciami a po talianskej Gazzette preberá štafetu konkurenčný Corriere della Sera. Tam nedávno písali o tom, že odchod Mattiu Binotta je už len otázkou hodín, teraz špekulujú o pošramotených vzťahoch medzi švajčiarsko-talianskym šéfom a jeho tirolským partnerom.

Corriere dello Sport si vo svojom pondelkovom článku vzalo na paškál jazdecký výber tímu Haas, ktorý sa pred rokom 2023 rozhodol zamávať Mickovi Schumacherovi a miesto neho posadiť do kokpitu Nica Hülkenberga. Taliani v tejto veci prišli s pozoruhodnou informáciou, podľa ktorej sa tento krok riešil aj so samotným šéfom tímu Sauber.

„Tri nie pre Binotta, áno pre Vasseura,“ píše Corriere, podľa ktorého sa Ferrari snažilo do kokpitu Haasu posadiť „svojho“ pilota, avšak jeho šéf Mattia Binotto nepochodil. Návrhy na zotrvanie Schumachera boli odmietnuté, podobne tak angažovanie talianskeho pretekára Antonia Giovinazziho (neslávne havaroval vo voľnom tréningu v Austine) a o Robertovi Švarcmanovi vraj Haas ani neuvažoval.

Haas uprednostnil skúsenosti a Hülkenberg podľa názoru Günthera Steinera a Geneho Haasa perfektne zapadne do strednodobých plánov americkej stajne. Hulk má v padoku stále nadštandardné vzťahy s mnohými významnými osobnosťami a patrí k nim aj šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur. Práve on mal dať Haasu svoje odporúčanie na angažovanie nemeckého pretekára.

Bol to totiž práve Fredov tím ART Grand Prix, s ktorým sa Hulkova kariéra vzniesla k oblohe raketovou rýchlosťou, keď vybojoval tituly v F3 aj GP2 a zamieril do Formuly 1.

„Šušká sa, že to bol Frédéric Vasseur, ktorý na Haas tlačil, aby angažoval nemeckého pretekára,“ prehlásil denník Corriere dello Sport. „Ktovie, či pri tom dal najavo, že on je nástupcom šéfa Ferrari a Haas sa preto nemusí obávať Binottovej nedobrej nálady po tomto kroku, pretože čoskoro bude pri moci on.“