logo F1online.sk

Pérez starší reaguje na Brazíliu: Max cíti Checov dych na svojom krku

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2022

Jeden z tých prípadov, keď je hovoriť striebro a mlčať zlato. Antonio Pérez, otec Sergia Péreza, ešte pred posledným súťažným víkendom sezóny okomentoval pre mexické médiá situáciu v Red Bulle. Ten po Brazílii čelil nepríjemnej kauze, keď Max Verstappen odmietol darovať šieste miesto svojmu tímovému kolegovi a pomôcť mu tak v bitke o celkové druhé miesto. Podľa otca mexického pretekára sú za tým obavy zo sily tímového kolegu.

Red Bull musel vytiahnuť všetky zbrane, ktoré má ich PR oddelenie vo výzbroji, aby brazílsku kauzu aspoň ako-tak vyžehlil. V Abú Zabí už boli všetci uzmierení a priateľskí, no je otázne, koľkých sa podarilo presvedčiť o znovunadobudnutej harmónii v tíme.

Zvlášť, keď sa pred posledným víkendom objavili v médiách slová otca Sergia Péreza, ktorý vskutku svojským spôsobom zhodnotil interné pomery v Red Bulle zo svojho pohľadu.

„Max cíti Checov horúci dych na svojom krku,“ prehlásil Antonio Pérez pre mexické noviny Esto. „Max nikdy nemal takého dobrého tímového kolegu ako Checo. Všetci pred ním boli Maxovi podriadení.“

„Checo vyhráva preteky, ktoré Max nemôže vyhrať – tie veľmi ťažké,“ dodal odvážne Pérez senior, ktorý však už nevysvetlil príčinu 149-bodového rozdielu medzi Verstappenom a jeho synom v konečnom účtovaní.

Okrem toho všetkého má Antonio pocit, že následná reakcia médií je dôkazom toho, ako si jeho syna vo Formule 1 vážia. Medzitým sme v Abú Zabí počuli bučanie z tribún, ktoré sa réžia snaží všemožne cenzurovať. Bučať však nemali iba fanúšikovia Mercedesu alebo Lewisa Hamiltona, ale práve mexické publikum v tričkách Red Bullu.

„Bolo úžasné sledovať, ako Checa bránili. To bola pre mňa asi tá najväčšia satisfakcia,“ dodal Antonio Pérez.

Na celú kauzu reagoval v holandských médiách aj Maxov otec Jos Verstappen, ktorého zvlášť rozrušilo, ako bol v celej tejto veci vykresľovaný jeho syn. „Nemal som z toho radosť a pracoval som na tom celý týždeň,“ prehlásil Jos pre De Limburger. „Max bol v tom celom vykreslený ako nejaký strašiak, čo si absolútne nezaslúžil.“

Verstappen starší zároveň naznačil, že v Monaku sa skutočne odohralo niečo, čo jeho syna naštartovalo. „Po prvých troch pretekoch som si hovoril, že to s týmto autom asi nepôjde. Tím na to však reagoval rýchlo a dobre. Hlavným problémom bola nadváha monopostu, akonáhle sa to vyriešilo, Maxovi sa zapáčil. Udalosti v Monaku ho naštartovali do takej miery, že si povedal: ‚Stačilo!‘“ prehlásil Verstappen, ktorý bojuje aj s obrazom jeho syna ako náladového chlapca.

„Max je veľmi príjemný a milý chlapec. Oveľa viac sa ovláda. Ja som v tomto smere zvykol byť oveľa extrémnejší, kým on má srdce. Akonáhle si však nasadí helmu, je to lev. Nezatlačte Maxa do kúta, lebo vybuchne,“ dodal Jos.