logo F1online.sk

Trochu návrat do reality, povedal Russell

George Russell
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 11. 2022

Od Mercedesu v Abú Zabí mnohí očakávali veľa, avšak tomuto tímu záverečné podujatie sezóny vôbec nevyšlo. Priniesla vôbec prvé vypadnutie v dôsledku technických problémov a George Russell zažil na vlastnej koži dva nevydarené zastávky v boxoch. Mercedes na okruhu Yas Marina nevyzrel na Ferrari a ani na Red Bull.

Piate miesto Georgea Russella je všetkým, čo si Mercedes z Abú Zabí odnesie. Britský mladík dostal päťsekundový trest za nebezpečné vypustenie z boxov, ktoré prišlo po dosť nevydarenej zastávke. Vo zvyšnom priebehu pretekov ukázal záblesky dobrého tempa, ale výsledná jedenásťsekundová strata na štvrtého Carlosa Sainza potvrdzuje, že to nebol najlepší deň tohto tímu v tejto sezóne.

„Tento víkend bol pre nás dôležitý, keďže sme na tom boli v Mexiku a Brazílii veľmi dobre, ale je jasné, že naše auto funguje len vo veľmi úzkom okne a tieto preteky boli pre všetkých z nás trochu návratom do reality,“ povedal po pretekoch George Russell.

„Mali sme veľmi dobrý štart, no po tom pit stope sa naše preteky, ktoré boli dlhé, ťažké a únavné, vlastne skončili. Rád som videl šachovnicovú vlajku a som naozaj hrdý na prácu pri vývoji, ktorú odviedol celý tím v priebehu sezóny. Pre všetkých nás bol dnešok trochu návratom do reality a stále je pred nami ešte dlhá cesta, ale už sa tešíme na zimnú prestávku,“ dodal George.

„Dnes sme toho zrejme urobili viac zle než dobre. Tento víkend sme nemali tempo, no snažili sme sa čo najviac, ale nakoniec z toho boli jedny z najťažších pretekov sezóny. Škoda, mal som dobrý štart, ale prvý pit stop a následná päťsekundová penalizácia moje preteky vlastne ukončila.“

„Dnešok jednoducho podčiarkol to, čo sme už vedeli, a síce že cez zimu sa musíme poriadne zlepšiť,“ dodal Russell.

Súvisiace články