logo F1online.sk

Alonso o nastaveniach: V noci budeme musieť byť kreatívni

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala18. 11. 2022

Prvý tréning v Abú Zabí využili tímy na nasadenie mladých jazdcov. V Alpine bol na rade Fernando Alonso, aby uvoľnil svoj kokpit, a tak mal menej času na prípravu. Avizuje preto, že v noci z piatka na sobotu ešte budú mať s inžiniermi čo robiť. To isté však platí aj pre jeho kolegu. Ocon hodnotí, že základné nastavenia sú dobré, ale pár detailov ešte treba dotiahnuť do konca.

Alpine v prvom tréningu využil služby Jacka Doohana, ktorý sa v kokpite francúzskej stajne predstavil už druhýkrát v roku. Hoci musel svoje jazdy na čas prerušiť pre problémy s pohonnou jednotkou, veľmi mu to neuškodilo a stihol odjazdiť 25 kôl.

“Jack v prvom tréningu odviedol dobrú robotu,” pochválil mladíka Fernando Alonso. “Len tak do toho skočiť z Formuly 2 nie je ľahké. On totiž odjazdil prvý tréning v F1 a potom kvalifikáciu v F2, takže mal veľmi rušné ráno. Pokúsil som sa mu čo najviac pomôcť. Na prvý tréning sme sa chystali už včera a dnes ráno. On je veľmi fajn chalan, páči sa mi. Myslím si, že si vodil veľmi dobre.”

To podstatnejšie však prišlo až neskôr, keď sa nad okruhom Yas Marina začalo stmievať a podmienky ponášať na to, čo jazdcov čaká v kvalifikácii a v pretekoch.

“Dnes som mal na trati málo priestoru, takže počas prvého výjazdu som si len zvykal na rýchlosť tu v Yas Marine. Následne na softoch som sa pokúsil na to trochu viac zatlačiť. Z auta som mal dobrý pocit rovnako ako v poslednej dobe,” prezradil Fernando Alonso, ôsmy najrýchlejší muž druhého tréningu. “Pred sobotou by sme na tom mali byť fajn, no aj tak chcem na aute pomeniť pár vecí, aby som lepšie cítil prednú časť auta.”

Španiel následne prezradil, čo presne mu na aute nevyhovuje. “Trochu nás trápila nedotáčavosť. V priebehu tréningu sme spravili pár zmien, ale nepodarilo sa nám to celkom vyriešiť. V noci budeme musieť byť pri nastavovaní o čosi kreatívnejší.”

Ak sa Alpinu podarí doladiť kvalifikačnú formu, cesta k dobrému výsledku bude oveľa jednoduchšia. “Potrebujeme len dobrú sobotu. Ak budete štartovať v prvej desiatke, zdá sa, že by malo byť ľahšie nasledovať vláčik áut vpredu. Naším cieľom je v nedeľu získať body, aby sme si poistili štvrté miesto v konštruktérskom šampionáte.

Esteban Ocon bol v druhom tréningu rýchlejší ako jeho kolega. Čas 1:26,038 bol o 0,005 sekundy rýchlejší ako Alonsov a Francúzovi zabezpečil siedme miesto, teda pozíciu najrýchlejšieho muža zo “zvyšku sveta”.

“Som spokojný s tým, ako sa nám podarilo zlepšiť auto medzi prvým a druhým tréningom,” pustil sa do svojho hodnotenia Esteban Ocon. “Vždy je to tu špecifické, keďže slnko zapadá, trať chladne. Auto tomu musíte prispôsobiť. Dobre sme si počínali a z pohľadu nastavenia sme vyriešili kľúčové otázky, teraz sú na rade drobnejšie veci.”

S čím sú v Alpine spokojnejší? S kvalifikačnou alebo s pretekovou rýchlosťou? “S oboma. V piatok sme mali konkurencieschopné auto. Samozrejme, to bol len piatok, zajtra musíme byť konkurencieschopní, zajtra na tom bude záležať. Uvidíme, kam to dotiahneme.”

Ideálne by bolo zabezpečiť, aby McLaren nezískal o devätnásť bodov viac ako Alpine, čo by v konečnom dôsledku nemuselo byť také náročné. Ocon však na McLaren rozhodne nezabúda. “McLaren vyzerá byť rýchly. Dnes na to veľmi netlačili, no my vidíme, že v zákrutách sú rýchli. Uvidíme zajtra.”

Súvisiace články