logo F1online.sk

Leclerc sa zastal Binotta: Nemali by sme venovať veľkú pozornosť špekuláciám

Charles Leclerc a Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2022

Záver rozhodnutej sezóny Formuly 1 je vskutku poriadne pikantný. Odmietnutie tímovej réžie v Red Bulle, rozlúčka Sebastiana Vettela, návrat Nica Hülkenberga či špekulácie o výmene vedenia v tíme Ferrari. Pred záverom sezóny máme o čom diskutovať a zvedavým otázkam sa nevyhol ani Charles Leclerc.

Aj ten totiž zohráva v nedávnych špekuláciách (najmä talianskych) médií svoju rolu. Jeho údajné nedobré vzťahy so svojím šéfom a nedobrá nálada v tíme vraj primäli Johna Elkanna konať. Uvažuje sa o výmene šéfa Ferrari a silnejú hlasy o konci Mattiu Binotta.

Treba však povedať, že niečo také nie je ničím novým a objavuje sa to cyklicky prakticky každý rok. Neobjavilo by sa to zrejme len v prípade, keby Ferrari vybojovalo vytúžený titul. Keďže sa to však nestalo a Scuderia v tejto sezóne nakopila množstvo chýb, kolotoč špekulácií sa opäť roztočil.

„Vo Formule 1 stále kolujú nejaké špekulácie, zvlášť pokiaľ ide o Ferrari. Nijak sa to nemení,“ povedal novinárom v Abú Zabí Charles Leclerc.

„S blížiacim sa koncom sezóny nás zakaždým obklopujú hlasy. Ako tím sa však musíme sústrediť na našu prácu na trati a snažiť sa vytesniť všetky tie veci, ktoré sa dejú okolo nás.“

„Ľudia zvyknú zabúdať, aký veľký krok sme urobili v porovnaní s minulým rokom – a rozhodne je tu ďalší, ktorý ešte musíme urobiť. Urobíme to však spoločne počnúc týmito pretekmi a dúfam, že dobre zakončíme túto sezónu,“ hovorí monacký pretekár.

„Nemyslím si, že by sme tomu mali venovať až takú veľkú pozornosť. Médiá urobili obrovské stanovisko, ale ako som povedal, stále sú to len špekulácie. Pre samotný tím nie je nijak skvelé, keď musí takéto veci čítať a je dobré, že sa vyčistil vzduch oným stanoviskom. Nemyslím si, že by sme tomu mali venovať veľkú pozornosť,“ zopakoval Leclerc.

Sú to dva opačné názorové prúdy. Podľa jedného musí niekto za chyby Ferrari pykať a zároveň prísť niekto nový, kto ich napraví. Na druhej strane tu máme nepopierateľné výhody stability vo vnútri tímu, ktorý problémy dokáže vyriešiť sám, ak budú k sebe ľudia úprimní a nebudú sa báť, že prídu o prácu.

„Myslím si, že stabilita sa vypláca. V posledných pár rokoch ukazujeme, že sa zlepšujeme a ako som už povedal, musíme urobiť ďalší krok. Pracujeme na tom a som si istý, že sa nám to podarí,“ povedal Leclerc.