logo F1online.sk

Russell možno bol vo Williamse pridlho, priznáva Wolff

George Russell a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2022

Novopečený víťaz veľkej ceny. George Russell sa stal v poradí 113. pilotom vo vyše 70-ročnej histórii Formuly 1, ktorý vystúpil na najvyšší stupienok. Čakanie to však nebolo krátke. Britský pretekár si v kariére prešiel všeličím, no trpezlivosťou a tvrdou prácou si nakoniec získal dôveru svojich šéfov.

Aj keď musel na svoje prvé body v kariére čakať dlho, málokoho nechal na pochybách, že je budúcim víťazom veľkej ceny. Čakanie Georgea Russella sa však vyplatilo a aj keď musel byť trpezlivý, ponúknutú šancu dokázal využiť.

Prvé víťazstvo je vždy príležitosťou zaspomínať si. Aj šéf britského pretekára, Toto Wolff, si zaspomínal na svoje prvé stretnutia s rodákom z King’s Lynn. „Na konci pretekov som si spomenul na 16-ročného chlapca, ktorý vošiel do miestnosti v obleku a s prezentáciou v PowerPointe. Je prvým členom nášho juniorského programu, ktorý dokázal vyhrať preteky,“ povedal rodák z Viedne.

„Iste, Lewis tam bol odjakživa a je najúspešnejším z tých, ktorí absolvovali náš juniorský program. Po šiestich rokoch sa však z Georgea stal víťaz veľkej ceny. Vždy sme si stanovovali náročné ciele, musíte sa stať šampiónom v GP3, musíte zvíťaziť v F2 a on to všetko zvládol vo svojej nováčikovskej sezóne.“

„Myslím si, že vo Williamse absolvoval tú najlepšiu školu, hoci možno bola o nejaký rok dlhšia. Na konci dňa je však najdôležitejšie to, že sa stal zaslúženým víťazom veľkej ceny,“ dodal Wolff.

Súvisiace články