logo F1online.sk

Pérez o napätí medzi ním a Verstappenom: Sme dospelí, vyriešime si to v rámci tímu

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 11. 2022

Maxovi Verstappenovi bolo v záverečnom kole pretekov v Brazílii oznámené, aby prepustil svoju pozíciu Sergiovi Pérezovi, ktorý urputne bojuje o druhé miesto v šampionáte jednotlivcov, a tak je pre neho dôležitý každý jeden bod. Holanďan však svojho kolegu pred seba pustiť odmietol s odôvodnením, že už v minulosti uviedol dôvody, prečo tak neurobí. Mexičan po pretekoch neskrýval sklamanie. Povedal, že Verstappen ukázal, kým v skutočnosti je. Dnes už svoju predošlú rétoriku mierni a hovorí, že si nezhody vyriešia interne v rámci tímu.

„Všetko to vyriešime interne v rámci tímu a pohneme sa ďalej,“ poznamenal Sergio Pérez pre Motorsport.com. „Samozrejme, som sklamaný, najmä po tom všetkom, čo som pre neho urobil. Som si však istý, že sme všetci dospelí a ako tím budeme napredovať.“

„V minulosti som pre neho urobil veľa, nie je to žiadne tajomstvo. Ale ako hovorím, je potrebné, aby sme si to vydiskutovali interne a pôjdeme ďalej ako tím.“

Pérez je presvedčený, že sa situácia z Brazílie už nezopakuje. A to nielen v Abú Zabí, ale už nikdy. „Áno, nezopakuje sa to. Inak by to pre mňa nedávalo zmysel. Iné to bude nielen v Abú Zabí, ale aj v budúcnosti. Vždy budeme stavať tím pred naše záujmy.“ Zdá sa, že Verstappen sa do budúcna nemusí báť odplaty, ktorá by ho potenciálne mohla stáť víťazstvo či titul.

Pérez odštartoval do nedeľňajších pretekov z druhého miesta. Spočiatku sa udržiaval na dostrel vedúceho Georgea Russella, no po určitom čase začal zaostávať a bol predbehnutý Lewisom Hamiltonom. Nakoniec sa však netešil ani z tretieho miesta. V záverečnej časti pretekov totiž zostal po reštarte na stredne tvrdých pneumatikách, zatiaľ čo takmer všetci jeho súperi stihli prezuť na „softy“.  Dostalo sa tak pred neho viacero pretekárov a do cieľa prišiel až na siedmom mieste.

„Išlo to od desiatich k piatim. Mali sme naozaj dobrý prvý stint. Druhý stint bol tiež v poriadku, ale tretí stint bol potom naozaj zlý, najmä výjazd bezpečnostného vozidla v podstate zničil naše preteky. Na stredne tvrdých pneumatikách nemáte pri reštarte žiadnu priľnavosť. Boli sme len pasažiermi,“ nechal sa počuť 33-ročný pretekár.

Ak by Verstappen Péreza pred seba v nedeľu pustil, Mexičan by v súčasnosti disponoval dvojbodovým náskokom pred tretím Charlesom Leclercom. Takto idú obaja pretekári do Abú Zabí s rovnakým počtom bodov. O tohtoročnom vicemajstrovi sveta sa tak rozhodne až na záverečnom podujatí – a to priamo na trati.

„Vicemajstrom sa stane ten, kto skončí pred tým druhým. Rád by som to dokázal,“ dodal Pérez.

Súvisiace články