logo F1online.sk

Hamiltona prehra nemrzí: Naozaj sa teším s celým tímom

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 11. 2022

Lewisovi Hamiltonovi sa ešte v kariére nestalo, aby absolvoval sezónu bez jediného víťazstva. To znamená, že v Abú Zabí bude mať posledný pokus. Sedemnásobnému šampiónovi to však, zdá sa, nevadí. V Brazílii bol síce opäť blízko, ale priznáva, že pre Mercedes to ani nemohlo dopadnúť lepšie.

Kým nevídaná šnúra Hamiltona môže skončiť, jeho tím dokázal udržať pri živote jednu zo svojich najcennejších sérii. Sezónu bez víťazstva totiž Mercedes zažil naposledy v roku 2011 a túto šnúru vďaka víťazstvu Georgea Russella natiahla stajňa z Brackley o ďalší rok. Aj keď to bol nakoniec George, nemalou mierou sa na tomto víťazstve podieľal aj jeho tímový kolega Lewis Hamilton, ktorý v nedeľu skončil „len“ druhý. Po pretekoch sa však nezdalo, že by ho to príliš mrzelo.

„Úprimne povedané, cítim sa veľmi dobre,“ prikývol Hamilton pred mikrofónom Sky Sports. „Pracovali sme v tomto roku neuveriteľne tvrdo. Dostať sa tam, kde sme, bojovať o prvý rad, stupne víťazov a nakoniec vybojovať double. Teším sa s celým tímom, naozaj.“

Na tejto trati nemal byť Mercedes v najlepšej forme, ale sami ste to videli. Tento tím mal priam nevídanú rýchlosť a už teraz sa môžeme tešiť, v akej forme sa „škatuľa s bonboniérou“ menom W13 predstaví v Abú Zabí. Mohol by tam Lewis vyhrať?

„Ktovie? Neočakávali sme, že tento víkend budeme takí rýchli, takže je to neuveriteľný zvrat a všetko to padá na fantastickú tvrdú prácu všetkých v továrni počas celého roka. Nikdy sa nevzdávajú, pokračovali a ďalej na to tlačili,“ hovorí Hamilton.

„Veľká gratulácia aj Georgeovi, úžasné víťazstvo preňho. Mal trochu priamočiarejší deň než ja, ale stále som vďačný, že sa nám podarilo dotiahnuť a vybojovať double pre tím,“ dodal Lewis.

Ten v priebehu pretekov zviedol tvrdý súboj s Maxom Verstappenom, po ktorom boli preteky oboch mužov skompromitované. Komisári označili za vinného pilota Red Bullu a udelili mu päťsekundový trest. Hamilton však tento incident nijak obšírne nekomentoval. „Záleží mi len na tom, že som sa dokázal udržať, vrátiť na trať a dostať späť na pozíciu, na ktorej som bol,“ odpovedal stroho Lewis.