logo F1online.sk

Hamilton sníva o double, víťazstvo by doprial aj Russellovi

Lewis Hamilton a George Russell
© Steve Etherington/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 11. 2022

Mercedes zažil deň ako z rozprávky. George Russell ovládol šprint a Lewis Hamilton obsadil tretiu priečku, z ktorej ho o pozíciu vyššie posunie trest pre Carlosa Sainza. Prvé víťazstvo je na dosah. Hamilton chce spraviť maximum pre to, aby ho Mercedes získal. Dokonca mu nebude prekážať ani výhra jeho tímového kolegu.

Lewis Hamilton má v Brazílii obrovskú fanúšikovskú základňu, ktorá musela byť unesená z Britovej jazdy. V priamych súbojoch sa vytiahnuť z ôsmeho miesta až na konečné tretie stojí za pochvalu. Nad jeho sily boli len George Russell a Carlos Sainz.

“Mám neskutočné pocity. Som veľmi hrdý na celý tím, mám dobrý pocit z toho, že sme preň dokázali získať taký výsledok,” rozplýval sa po šprinte Lewis Hamilton, ktorý si takisto poradil s Maxom Verstappenom, hoci v tej chvíli mal už hendikep v podobe zlomenej koncovej lišty predného krídla. “Videl som, ako ho George predbehol, som naňho pyšný. Spoločne s tímom sme pracovali veľmi tvrdo, aby sme sa sem dostali.”

“V nedeľu štartujeme z prvého radu, čo je úžasné,” jasal čerstvý držiteľ čestného brazílskeho občianstva. Takmer sa zdalo, že v rozhovore od radosti skríkne a zodvihne ruky do vzduchu. “Som nadšený.”

Sobota bola krásna, nedeľa môže byť ešte krajšia. Mercedesy totiž štartujú z prvého radu, čo im otvára strategické možnosti. Lewis Hamilton avizuje, že bude hrať tímovú hru. Primárne sa chce odmeniť stajni za odvedenú prácu. Kto konkrétne donesie domov víťaznú trofej, považuje za druhoradé.

“Poraziť Maxa nebude ľahké a ani môjho kolegu, George bol veľmi rýchly,” uvedomuje si Hamilton. “Dostali sme sa však do super pozície. Dúfam, že zajtra sa nám podarí katapultovať dopredu.”

“Ale keby sme získali double v hocijakom poradí, osobne by som bol šťastný už len pre to, ako tvrdo všetci pracovali. George v tejto sezóne odviedol úžasnú prácu a určite pôjde naplno za víťazstvom. Samozrejme, budeme jazdiť opatrne a čisto. Neustále musíme pamätať na tím, že tento výsledok musíme vybojovať tímu. Samozrejme, aj individuálne sa budeme snažiť skončiť čo najlepšie,” pokračoval.

Lewis Hamilton vyhral na Interlagose aj pred rokom a veľmi rád by si to zopakoval. “Vyhrať tu by bol môj najväčší sen. Pretekať s Georgeom bude náročné, ale azda zvedieme nejaký súboj. V každom prípade sa musíme postarať o to, aby sme získali body a pre tím double.”

Súvisiace články