logo F1online.sk

„Like bunch of legends!“ Toto je najkrajší moment mojej kariéry, hovorí vysmiaty Steiner

Kevin Magnussen a Günther Steiner
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 11. 2022

Nie, vážení, táto sezóna sa nebude už len „dohrávať“ bez emócií, pretože napriek všetkému, ročník 2022 stále môže priniesť tie najkrajšie okamihy za dlhú dobu. Kvalifikáciu na Veľkú cenu Brazílie totiž ovládol Kevin Magnussen a tím Haas, čím pretvorili 11. november 2022 na najkrajší deň tejto partičky „rockových hviezd“.

Populárna postavička Drive to Survive, šéf Haasu Günther Steiner, zažil jeden z najkrajších dní vo svojom živote a aj keď máme voči šou Netflixu výhrady, na epizódu z Veľkej ceny Brazílie 2022 sa určite budeme tešiť. Temperamentný Tirolčan dostal od Sky Sports otázku, kam sa dnešok zaradí v plejáde jeho spomienok z dlhej kariéry v motoršporte.

„Myslím, že to bude číslo 1,“ prehlásil Günther Steiner, ktorý keby nemal uši, usmieval by sa okolo celej svojej hlavy. „Toto je okamih, o ktorom snívate. Sedem rokov sme sa snažili a snažili sme sa urputne, potom nám okolnosti umožnili dosiahnuť toto. Myslím si, že to nebolo o šťastí, toto bolo zaslúžené, ako pre jazdca, tak pre tím. Boli sme na správnych gumách v správnom čase a Kevin zajazdil čas, keď to bolo potrebné.“

„Možno bol prvý na trati a možno mal výhodu, ale na okruhu bol sám za seba a ten čas zajazdil. Hovorí sa, že keď chcete jesť polievku, musíte si pripraviť lyžicu a my sme dnes tú lyžicu pripravenú mali,“ povedal šťastný Steiner.

Tomu počas kvalifikácie na boxový múrik netelefonoval majiteľ stajne Gene Haas, ako sme si mnohí mysleli. Ten má, mimochodom, v sobotu narodeniny. No tento moment len oživil spomienky na niekoľko rokov staré epizódy Drive to Survive, keď americký tím bojoval na čele stredu poľa.

„Dáva nám to sebadôveru a ako ste povedali, toto všetko bolo možné iba vďaka Genovi, ktorý nám neprestal veriť a my sme využili príležitosť, keď sa naskytla. Celý tím mu ďakuje za túto šancu pre nás a dúfajme, že na tom môžeme stavať. Nechceme sa však až príliš radovať, užijeme si tento okamih, ale sústredíme sa na sobotné preteky, pretože chceme body a chceme si udržať ôsme miesto v šampionáte, hoci je to určite fantastické,“ hovorí taliansky šéf amerického tímu.

„Vždy môžete povedať, že sme mali šťastie alebo smolu, ale každý sme strojcom svojho vlastného šťastia. Prešli sme si celou kvalifikáciou, zakaždým na správnych pneumatikách a Kevina sme na trať poslali na to správne miesto. Iste, mali sme šťastie, že pršalo, ale aj ostatní mohli mať také šťastie ako my a mohli zajazdiť lepší čas, takže prepáčte všetci,“ povedal Steiner so smiechom.

V sobotu tak čaká Magnussena šprint na 24 kôl a asi sa nestane, že bude z prvého miesta štartovať aj v nedeľu. Podľa Günthera bude najdôležitejšie niečo iné. „To by bolo až príliš optimistické, teda, udržať všetkých za sebou 24 kôl bude zložité, no ja budem šťastný za body. Nepotrebujeme vyhrať preteky. Keby sme ich vyhrali, budem viac ako rád, ale myslieť na víťazstvo by bolo nerealistické. Akonáhle sa však udržíme na bodoch, budeme šťastní,“ povedal Steiner.