logo F1online.sk

Hamilton: Verstappen môže byť na seba hrdý za to, čo dokázal v tejto sezóne

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 11. 2022

Nie je tomu tak dávno, čo sa Max Verstappen vyjadril, že mu Lewis Hamilton neprejavuje náležitý rešpekt. Prebehlo len pár dní a zdá sa, že je všetkému inak. Sedemnásobný majster sveta sa totižto rozhovoril na adresu svojho rivala, a to vskutku pozitívne. Uviedol, že 25-ročný Holanďan môže byť hrdý na to, čo v aktuálnej sezóne dokázal.

Na začiatku sezóny sa zdalo, že boj o titul bude otvorený aj v neskorších fázach šampionátu. Leclerc bol Verstappenovi vyrovnaným súperom, no približne v polovici sezóny už bolo zrejmé, že majstrovský pohár poputuje opätovne do rúk Holanďana. Tak sa aj stalo, a to už v Suzuke. Víťaz 34 veľkých cien ovládol tohtoročný šampionát absolútne dominantným spôsobom. To nemohlo nechať bez povšimnutia už ani Lewisa Hamiltona.

„Nemôžem povedať, že som mal čas študovať všetko to, čo Max v tejto sezóne dosiahol, ale myslím si, že odviedol skvelú prácu,“ uviedol Hamilton pre médiá počas jednej zo štvrtkových tlačových konferencií v Brazílii. „Urobil všetko, čo mal. Tím mu poskytol úžasné auto, ktoré je skvelé takmer každý víkend. Môže byť hrdý na prácu, ktorú odviedol. Viem, aký je to pocit byť v takejto pozícii.“

Verstappen zvíťazil v tejto sezóne doposiaľ už štrnásťkrát a prekonal tak spoločný Schumacherov a Vettelov rekord v počte víťazstiev, ktorý bol donedávna na čísle trinásť. Je veľmi pravdepodobné, že dvojnásobný majster sveta tento rekord ešte zveľadí. Hamilton sa tomu pochopiteľne bude snažiť zabrániť.

„Má šancu vyhrať ďalšie preteky, ďalšie dva preteky, takže by mohol tento rekord posunúť ešte ďalej, ak ho nedokážeme zastaviť my alebo Ferrari,“ dodal 37-ročný Brit.

Súvisiace články