logo F1online.sk

Verstappen nebol k Leclercovi na trati taký tvrdý, ako voči Hamiltonovi, tvrdí Hill

Charles Leclerc, Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 11. 2022

Zatiaľ čo v minulom roku sa o majstrovský titul bojovalo doslova až do posledných zákrut, v aktuálnej sezóne mal Verstappen len jedného skutočného vyzývateľa – Charlesa Leclerca. Monačan mu bol popritom vyrovnaným súperom len v prvej polovici šampionátu. Tímové jednotky Red Bullu a Ferrari sa párkrát stretli aj na trati, no nezaváňalo to tak kolíziou, ako v roku 2021, keď Holanďan zvádzal tvrdé súboje s Lewisom Hamiltonom. Všimol si to aj Damon Hill.

„Nuž, keďže nemusí bojovať s iným tímom o majstrovský titul, tak sa zdá, že voči Charlesovi nereaguje tak divoko ako voči Lewisovi,“ uviedol Hill pre médiá. „Zdá sa, že medzi týmito dvoma [Verstappenom a Hamiltonom] je nejaký, neviem, rozdiel v názoroch. S Charlesom Leclercom vychádza lepšie.“

„Charles bol uchádzačom o titul a zdalo sa, že sa s tým Max vyrovnal celkom dobre,“ poznamenal šampión z roku 1996, ktorý zároveň vyslovil niekoľko pochvalných slov na adresu už dvojnásobného majstra sveta.

„V tomto roku predvádzal vskutku úžasné výkony. Mnoho ľudí zaujala jeho konzistentnosť s časom na kolo počas Veľkej ceny Mexika, keď prakticky zajazdil každé kolo v rozmedzí dvoch desatín po dobu približne 40-tich kôl,“ poznamenal 62-ročný Brit.

„Jazdil tak vyspelo a tak pokojne, že sa posunul na vyšší level, pokiaľ ide o to, ako ľudia vnímajú jeho talent,“ dodal Hill.