logo F1online.sk

Vettel je ten najpracovitejší jazdec v padoku, povedal Leclerc

Charles Leclerc a Sebastian Vettel si vymenili prilby
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 11. 2022

Charles Leclerc si po svojom príchode do Ferrari okamžite získal srdcia všetkých Tifosi. Tí rýchlo zabudli na svoju jazdeckú jednotku z rokov 2015 až 2018 a po víťazstve monackého mladíka na Veľkej cene Talianska 2019 bol novým miláčikom domácich sympaťák Leclerc. V tom období však ešte v garáži i na tímových poradách viedol jeho zatracovaný tímový kolega Sebastian Vettel.

Je jasné, že proti štvornásobnému majstrovi sveta nemal Leclerc vo svojej druhej sezóne vo Formule 1 mnoho zbraní, ktoré mohol v súboji s veľmi skúseným kolegom použiť. Mal však svoju surovú rýchlosť a dávku mladíckej bezstarostnosti. Veď v súboji so štvornásobným šampiónom nemal čo stratiť.

„Určite je to ten najpracovitejší jazdec v padoku,“ povedal Leclerc, ktorého cituje PlanetF1.com.

„Keď som prišiel z tímu Alfa Romeo Sauber, dorazil som nenútene do kancelárie a on tam už sedel hodinu a pol. Tento prístup som od neho nakoniec prevzal, pretože aj teraz prichádzam pomerne skoro ráno a odchádzam veľmi neskoro.“

„Keď sa to však stalo úplne po prvýkrát, pýtal som sa sám seba, prečo to robí? Na čo potrebuje toľko času? S pribúdajúcimi skúsenosťami a po početných rozhovoroch s ním som si však uvedomil, že sú tu drobné detaily, o ktoré som sa zo začiatku nestaral, ale on áno,“ hovorí Leclerc.

„To sa dokázalo postarať o rozdiel. Veľa som sa od neho naučil, zvlášť v tejto fáze mojej kariéry, keď som bol ešte veľmi mladý. Bolo skvelé mať po svojom boku skúseného jazdca, akým bol Seb,“ dodal Leclerc.

Svoje komplimenty zložil pri svojom odchode z Ferrari aj Vettel, ktorý monackého pretekára nazval „najtalentovanejším, akého kedy stretol“. Napriek niekoľkým incidentom a kolíziám spolu vraj obaja naďalej vychádzajú dobre a zostali v kontakte. „Nie je to tak, že si píšeme každý týždeň, ale keď sa niečo vyskytne, vždy si napíšeme,“ hovorí Leclerc.

„Myslím si, že nám bude všetkým chýbať. Seb je veľmi, veľmi milý a naozaj priateľský človek. Všetkým bude v padoku chýbať,“ dodal Charles.