logo F1online.sk

Hamiltona vraj Alonsove komentáre o tituloch „trochu rozchichotali“

Lewis Hamilton
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2022

Je pekné vidieť, že aj po tých dlhých rokoch to majú chlapci v sebe. Fernando Alonso vs Lewis Hamilton a Max Verstappen vs Sky Sports. Ak prirátame vyvrcholenie rozpočtovej kauzy Red Bullu, tak môžeme povedať, že je trochu smutné, keď sa najzaujímavejšie kapitoly VC Mexika neodohrali na trati.

Trochu úsmevná výmena. Fernando Alonso poskytol pred začiatkom mexického víkendu rozhovor pre holandské noviny De Telegraaf, v ktorom vychválil tituly Maxa Verstappena (a tiež tie svoje), no zároveň znehodnotil úspechy Lewisa Hamiltona či Michaela Schumachera.

„Lewisa nesmierne rešpektujem, ale predsa len je to iné, keď vyhráte sedem titulov majstra sveta po súboji iba so svojím tímovým kolegom,“ prehlásil Alonso. „V takom prípade podľa mňa nemá šampionát takú hodnotu, ako keď máte menej titulov, ale museli ste bojovať s inými jazdcami s rovnakým alebo dokonca lepším vybavením.“

Krátko nato však svoje vyjadrenia prostredníctvom sociálnych sietí korigoval. „Ešte raz… Prosím, všetky tituly sú úžasné, zaslúžené a inšpirujúce. Nedajú sa navzájom porovnať a užívajme si prítomnosť legiend a šampiónov súčasnosti. Unavuje ma neustále hľadanie senzačných nadpisov. Užime si ich,“ napísal Alonso.

Lewis Hamilton sa nenechal dvakrát núkať a reagoval pomerne promptne. Pritom nečakal, kým sa ho na Fernandove komentáre opýtajú novinári. Na sociálne siete hneď zavesil fotografiu z VC USA 2007, kde Hamilton stojí na najvyššom stupienku a potľapkáva po ramene Alonsa, ktorý stojí po jeho pravici ako druhý najrýchlejší muž pretekov. Nepoužil pritom žiadne slová, nepridal žiadny popis, čím svetu jasne odkázal, čo si myslí.

Následne možnosti opýtať sa ho na to neodolali ani žurnalisti. „Už som reagoval. To je môj palec hore. Nemám k tomu čo povedať. Aby som bol úprimný, trochu ma to rozchichotalo, ale za tie roky som sa snažil byť naozaj úctivý,“ povedal Hamilton.

„Napríklad, keď ste sa ma niekedy opýtali, kto bol pre mňa lepším jazdcom, vždy som sa snažil chváliť. Vidieť takéto vyjadrenia je rozhodne zaujímavé, ale na konci dňa na nich naozaj nezáleží. Preto som k tomu dal jednoduchý palec hore,“ dodal Hamilton.

Voči komentárom španielskeho pretekára sa ohradil aj šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý označil Alonsa za „podpichovača“. „Generuje to titulky a tento šport je o titulkách. Obaja sú to veľkí šampióni a Alonso si niekedy rád vystrelí. Nemyslím si, že to Lewisa pomklo aspoň o milimeter,“ povedal rodák z Viedne.

Súvisiace články