logo F1online.skF1online.sk

Wolff uisťuje Hamiltona: To miesto je na sto percent tvoje

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 11. 2022

Lewis Hamilton nekončí. Britský šampión je stále hladný a v žiadnom prípade neplánuje ukončiť svoju kariéru. Novinárom v Mexiku prezradil, že má v úmysle predĺžiť svoje pôsobenie v Mercedese na základe viacročnej zmluvy. Na to mu jeho šéf Toto Wolff takisto cez médiá odkázal, že to nebude žiadny problém.

Šéf stajne z Brackley pritom dodal, že si so svojím pilotom sadne niekedy v priebehu zimnej prestávky a medzi štyrmi očami preberú spoločnú budúcnosť. Hamilton má platnú zmluvu aj na sezónu 2023, takže sa chlapci určite nemajú kam ponáhľať, no stanovisko rakúskeho biznismena hovorí za všetko.

„To miesto je na sto percent jeho,“ prehlásil Wolff pred novinármi v Mexiku na margo predĺženia spolupráce s Hamiltonom. „Najprv však chceme dokončiť sezónu a potom si v zime nájdeme nejaké pokojné obdobie, ako sme to urobili naposledy.“

„Pre nás je teraz oveľa viac ako len jazdec,“ dodal boss Mercedesu.

Vlani sa s nami rozlúčil Kimi Räikkönen, v tomto roku zas Formule 1 zamáva Sebastian Vettel, no zatiaľ to vyzerá tak, že s ďalšími dvoma veteránmi – Fernandom Alonsom a Lewisom Hamiltonom – sa tak skoro lúčiť nebudeme. Obaja totiž plánujú vo svojich kariérach pokračovať na základe nových viacročných zmlúv.

„Aj keď nehovoríme o konci kariéry, bude dôležité hovoriť o jeho úlohe ako ambasádora Mercedesu a mnohých našich sponzorov, taktiež o tom, aký význam môže mať v celom našom širšom vesmíre,“ povedal Wolff.

Ten nemá v otázke veku ani trochu obavy. Ostatne, tieto mýty pomáha vyvracať aj Fernando Alonso, ktorý v 41 rokoch stále podáva výkony na tej absolútne najvyššej úrovni. Ani šéf Mercedesu sa tak neobáva podpísať s Lewisom dlhodobú zmluvu.

„Môžete vidieť, ako dnešní športovci posúvajú hranice v otázke športovej dlhovekosti. Podľa mňa taký Fernando predvádza výkony na veľmi vysokej úrovni,“ hovorí Wolff.

„Pokiaľ sa o seba bude naďalej starať a rozvíjať svoje kognitívne funkcie, podľa mňa má pred sebou mnoho rokov. Som si celkom istý, že tu v našom tíme tomu tak aj bude,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia