logo F1online.sk

Frustrovaný Pérez: Mohol som skončiť druhý

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 10. 2022

Po minulom roku ďalšie pódium na domácej pôde. Sergio Pérez štartoval do nedeľných pretekov zo štvrtého miesta, keďže v sobotu mal jeho monopost elektronický problém. A bezproblémová nebola ani nedeľa, keď stratil dosť veľa času v boxoch. Musel sa tak uspokojiť s tretím miestom, s čím nebol spokojný.

Mexičan pred víkendom priznal, že (asi ako každý) sníva o domácom víťazstve. Tento víkend však k nemu nebol príliš blízko. Prevaha Maxa Verstappena je veľmi veľká a aj to tretie miesto, ktoré Pérez nakoniec získal, prišlo v prvom rade vďaka strategickej nerozhodnosti Mercedesu.

Checo patril k prvým jazdcom z čela, ktorí zamierili k mechanikom. Red Bull sa pokúsil využiť, že s Pérezom na treťom mieste bol v dobrej „palebnej pozícii“ a skúsil undercut na Hamiltona. Nevyšlo to však perfektne, keďže domáci miláčik strávil u mechanikov až päť sekúnd a jeho snaha vyšla vnivoč.

„Vždy je pekné stáť na pódiu na domácej pôde, ale samozrejme, že som chcel viac. Úprimne, z výsledku som trochu sklamaný, pretože som cítil, že sme mohli skončiť na druhom mieste,“ povedal po pretekoch sklamane Pérez pre F1 TV, keďže podobne ako všetci jeho kolegovia, obišiel v mix zóne mikrofóny televízie Sky.

„Bola to veľmi veľká príležitosť, pretože Mercedes sa dosť trápil, hlavne zo začiatku bolo zahrievanie pneumatík z ich strany veľmi slabé. Bohužiaľ, mali sme slabú zastávku v boxoch, kvôli čomu sme spadli dozadu.“

„Nebyť toho pit stopu, určite si myslím, že sme mohli skončiť na druhom mieste, pretože by sme nespadli tak ďaleko za Ferrari, za ktorými som takisto stratil dosť času,“ dodal Pérez.